Türkiye siyasetinin bilinen isimlerinden olan Meral Akşener’in hayatı ve ailesi merak konusu olmaya devam ediyor. Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in oğlu iş insanı Fatih Akşener kimdir sorusu bu soruların başında gelmektedir. Fatih Akşener hakkında merak edilenleri bu yazıda yanıtladık!

Fatih Aksener Kimdir 25

Fatih Akşener Kimdir?

Son zamanlarda gündeme gelen iddialar Fatih Akşener’i merak konusu haline getirmiştir. Bu doğrultuda Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener kimdir gibi sorular sıkça sorgulanmaktadır. İşte, Fatih Akşener'in özel yaşamı ve kariyerine dair merak edilen detaylar…

1984 yılında doğan Fatih Akşener Galatasaray Lisesi’nden mezun olmuştur. Fatih Akşener’in hangi üniversite mezunu olduğu kendisi hakkında diğer merak edilen konulardan biridir. Akşener, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olmuştur. Ardından Koç Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans Programı’nı (MBA) tamamlamıştır.

Fatih Akşener, iş hayatına 2009 yılında Mercedes-Benz Türk A.Ş.’de AR-GE Mühendisi olarak başlamıştır.

Medyadan uzak bir hayat yaşayan Fatih Akşener hakkında zaman zaman bazı iddialar ortaya atılmaktadır. Fatih Akşener Cengiz Holding’le iş birliği yaptığı iddiaları 2023 yılında gündeme gelmiştir.

5 Haziran 2024 tarihinde ise Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde Paris Büyükelçisi olarak atanması için istekte bulunduğu ise son iddialar arasında yer almaktadır. Bunların durumların hepsi iddia niteliğinde olup kanıtlanmamışlardır.

Fatih Akşener Kaç Yaşında? Nereli?

Fatih Akşener hayatı kadar yaşı ve memleketi de kendisi hakkında merak edilenler arasında yer almaktadır. 1984 yılında doğan Fatih Akşener 40 yaşındadır. Kendisi İstanbul’da doğup büyümüştür. Annesi Meral Akşener Kocaeli doğumlu olup, babası Tuncer Akşener’in doğum yeri hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Fatih Aksener Kimdir 22

Fatih Akşener Ne İş Yapıyor?

Fatih Akşener kimdir sorusunun yanında ne iş yaptığı da merak edilmektedir. Fatih Akşener’in mesleği aslen ekonomisttir. Yüksek lisansını işletme alanında tamamlamasının ardından. AR-GE mühendisi olarak iş hayatına atılmış olup, farklı firmalarda birçok pozisyonda görev almıştır. 

Fatih Akşener’in iş deneyimleri şu şekildedir:

2009-2012 yılları arasında Mercedes Benz Türk A.Ş.’de 4 yıl AR-GE Mühendisi olarak çalışan Akşener, 2012 yılında Türk Telekom’da Girişimcilik Programları Proje Yöneticisi olarak çalışmaya başladı ve 3 yıl bu görevi sürdürdü. 2015-2018 yılları arasında ise KWORKS – Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi’nde Program Koordinatörü olarak görev almıştır.

Fatih Akşener, 2019 yılında kendi girişimcilik şirketini kurmuştur. Fatih Akşener şirketi danışmanlık ve girişim eğitimleri odaklı bir şirkettir. Günümüzde girişimcilere eğitim ve danışmalık desteği sağlamaktadır. Bu şekilde iş dünyasına yeni adım atan girişimci ve işletmelere iş dünyasında bir yol haritası çizmektedir.

Fatih Aksener Kimdir 24

Fatih Akşener Ne Zaman Evlendi?

Ünlü iş insanının özel hayatını medyadan uzak yaşaması meraka yol açmaktadır. Özellikle Fatih Akşener ne zaman evlendi sorusu sıklıkla merak edilmektedir.

Fatih Akşener ve Işıl Akşener 2012 yılında Beylerbeyi Sarayı’nda dünyaevine girmiştir. Çift, ilk çocukları olan Pars’ı 2015 yılında, ikinci çocukları olan Ayda’yı ise 2020 yılında kucaklarına almışlardır.

Işıl Akşener Kimdir?

Işıl Akşener, ünlü emlak satış pazarlamacısı olan Neşe Beyatlı Aydıner’in kızıdır. Işıl Akşener’in mesleği kendisi hakkında merak edilen sorulardan olsa da mesleği hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.  Çiftin Beylerbeyi Sarayı’nda gerçekleşen nikahını dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıymıştır.

Nikahta şahitlikleri dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan, dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanı sıra eski bakanlardan Necmettin Cevheri, iş adamı Zeynel Abidin Erdem ve İnan Kıraç yapmıştır.