Yeniden Refah Partisi (YRP) yerel seçimlere kendi adayları ile girecek. Partinin lideri Fatih Erbakan'ın 14 Mayıs seçimlerine günler kala çekilmesinin ardından bu seçimde de büyükşehir adaylarının da çekilip çekilmeyeceği merak konusu oldu. Erbakan, iddialı bir şekilde adaylarını çekmeyeceklerini söyledi. Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan Erbakan şunları sarf etti:


"Listeleri vereceğiz. Çekilmemiz söz konusu değil, artık çekilirsek kendimizi inkâr etmiş oluruz. AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz. Bize il ve ilçe adaylıkları yerine 2-3 Belediye Meclisi üyeliği teklif ettiler. Anketlerde binde 6-7 civarında oyu görünen BBP’ye teklif ettikleriyle aynı. 14 Mayıs’ta Türkiye genelindeki yüzde 3 oyu da, kendileriyle işbirliğinin “yüzü suyu hürmetine” aldığımızı söylediler bize. Bunu kabul edemezdik. Üstelik tabanımızda AK Parti’yle yerel seçimlerde işbirliği yapmamıza destek de yok, hatta 14 Mayıs nedeniyle tepki var. Biz de bu durumda İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarımızı ilan ettik."

ANKETÇİLERDEN ERBAKAN'A 'İMAMOĞLU' UYARISI

Erbakan, bazı anketçilerin kendilerine gelerek, AKP’ye destek olmadıkları takdirde  Ekrem İmamoğlu’nun İBB'yi kazanacağını söyleyerek çekilmeleri yönünde telkinde bulunduğunu da söyledi.

İstanbul ve Ankara tahminini paylaşan Erbakan, şunları kaydetti:

"Bizim değerlendirmemiz de İstanbul’da Ekrem Bey’in daha şanslı olduğu, kazanabileceği yönünde. Özellikle Fatih, Üsküdar, Eyüp gibi ilçelerde sürpriz yapabilirler. Eyüp deyince bazı arkadaşlar sadece Eyüp Sultan Camii etrafı zannediyor; oysa Göktürk’e kadar hep Eyüp. Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın rahat alabileceğini tahmin ediyorum. Turgut (Altınok) Bey, fazla bir varlık gösteremedi.”