FATOŞ ERDOĞAN / HATAY ARMUTLU

Hatay Armutlu da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Zonguldak'lı madenciler Armutlu'da çalışmalara başladı. Madenciler buraya gelirken hava alanında bekletilmişti, bu yüzden madenciler can kurtaracakken ölüleri çıkarmak zorunda bırakıldı.

photo_5992567680139376936_y

Armutlu'da depremin dördüncü gününde enkaz altında olanlar için çalışmalar sürüyor. Bugün itibariyle  arama ve kurtarma ekibi binlerce insan var ama geç kalındı. Binalardan birçok insanın cansız bedeni çıkıyor.

Ölüler kaldırımlarda bekletiliyor ceset torbası yok, cenaze kaldıracak aracı ailesini kaybedenlerin bulması isteniyor. Günlerdir enkaz başında bekleyen insanlara "araç bulun götürün" deniyor. 

Armutlu'da umutlar tükenmiş durumda, insanlar artık sadece yakınlarının cansız bedenine ulaşmak için enkaz başında bekliyorlar.

Armutlu'da hala elektrik su yok. Dördüncü günün gece saatlerine kadar çadır kurulmamıştı, insanlar boş alanlarda ve parklarda taşların, meyve kasalarının üzerinde yatıyor.

Depremzedelerle beraber odun yakıp sabaha kadar ısınıyoruz. TÖP ve TKP bizim bulunduğumuz bölgede yardım malzemesi dağıtıyor. TÖP kurduğu dağıtım yerinde sıcak çorba ve çay dağıtıyor. AFAD arama kurtarmaya gelmedi, Kızılay da yemek dağıtımına gelmedi. Siyasi Partiler ve gönüllüler olmasaydı buradaki insanlar ne yapardı bilemiyorum.

photo_5992567680139376940_y

 4 gündür seyyar tuvalet kurulmadı insanlar tuvaletini yapmak için karanlık olmasını bekliyor. Su yok. Elektrik yok hiçbir yerde jeneratörlerle bu saatte arama yapılıyor.

Dördüncü gün itibariyle ölümler çoğaldı her enkazın kenarında battaniye içinde ölüler var, cenaze torbası bile yok.

Muhtar bütün yetkileri arasa da çözüm bulamadı, bu duruma sokaklarda cenazeler bekliyor. Araç bulunamazsa öylece kalıyor.

photo_5992567680139376942_y

9 Şubat saat 21.00 itibarıyla bir enkazda çalışma devam ediyor. Karşımda yerde bekleyen cenazeler var; bir baba bir anne bir kundakta bebek bir enkazdan ölü olarak çıkarıldı. Aynı apartmanda bir de bir erkek çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. 

Kim gömecek kim alacak onları belli değil.