MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni kurulan Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne 15 Temmuz'a kadar CHP'den vekil geçişi yapılarak grup kurma imkanı verileceğini iddia ederek Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'nun değiştirilmesini talep etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeni kurulan partileri grup kurma imkanı verilmemesi için Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'nun değişmesini istedi.

"SİYASİ PARTİLER KANUNU HEMEN DEĞİŞMELİ"

MHP'nin internet sitesinde gündeme dair açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, İYİ Parti'nin Millet Masası teklifini eleştirdi. Bahçeli, " CHP Genel Başkanı’nın Gelecek Partisi’yle Deva Partisi’ne grup kurabilmeleri amacıyla milletvekili verme taahhüdü aynısıyla 2018’deki rezalet ve melanetin yenilenmesi, bir kez daha yeşertilmesidir. 15 Temmuz 2020’ye kadar CHP’den bahsi geçen partilere milletvekili nakli çok güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır" dedi.

6 TALEP SIRALADI

Açıklamasında CHP'ye yüklenen Bahçeli, "İP’in Memleket Masası önerisi, buna CHP’nin sıcak ve sempatik yaklaşımı, marjinal ve marazi partilerin Meclis’te grup kurabilmeleri maksadıyla milletvekili transfer sezonun tekraren açılması Türk siyasetinin esef verici talihsizliğidir" dedi. Bahçeli acil olarak hayata geçirilmesini istediği 6 talep sıralayarak açıklamasını sonlandırdı. Bu talepler şu şekilde:
  • Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir.
  • Seçim Kanunu'nda düzenlemeler yapılmalıdır.
  • TBMM İç Tüzüğü mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeli, yeniden yazılmalıdır.
  • Milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalıdır.
  • Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır.
  • Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemeler süratle gerçekleştirilmelidir.

ERKEN SEÇİM Mİ GELİYOR?

Bahçeli'nin bu ifadeleri ve 15 Temmuz 2020'yi işaret ederek seçim kanununda değişiklik istemesi "Erken seçim geliyor mu?" yorumlarını beraberinde getirdi.