Bir araştırmacı, WhatsApp hesaplarına bağlı telefon numaralarının Google Arama'da herkese açık olarak dizine eklendiğini ve kullanıcılar için bir "gizlilik sorunu" olduğunu iddia etti.

Athul Jayaram adlı siber güvenlik araştırmacısı, "Tıkla Sohbet Et" adı verilen bir WhatsApp özelliğinin, Google Arama'nın herkesin bulması için dizine eklemesine izin vererek kullanıcıların cep telefonu numaralarını riske attığına dikkat çekti. Ancak WhatsApp'ın sahibi Facebook, bunu önemli bir açık olarak görmediğini ve arama sonuçlarının kullanıcıların yine de herkese açık yapmayı seçtiklerini ortaya çıkardığını söylüyor. Sorunu keşfeden Jayaram, telefon numaralarını "sızdırıldı" olarak nitelendirirken, durumu WhatsApp kullanıcılarının gizliliğini riske atan bir güvenlik hatası olarak nitelendiriyor. 400.000 hesabın numara bilgileri, Google aramalarında görünüyordu.

SORUN 10 HAZİRAN'IN İLK SAATLERİNDE ÇÖZÜLDÜ

10 Haziran gece saat 1:00 sularında, Jayaram Twitter'dan yaptığı açıklamada sorunun çözüldüğünü ve artık Google aramalarında kişilerin telefon numaralarının görünmediğini belirtti. Bilgiye göre, api.whatsapp.com'da yer alan yaklaşık 400 bin telefon numarası Google arama sonuçlarından kaldırıldı. Jayaram, "Facebook'un bu reddettiği bir hatayı bulduğum için, bir ödül hak ediyor muyum?" diye sordu.