Şanlıurfa'da bir süredir kendisinde bulunan ve sahte olduğunu düşündüğü parayı bankaya götüren vatandaş, banknotun "hatalı basım" olduğunu öğrendi.

Şanlıurfa'da bir süredir kendisinde bulunan ve sahte olduğunu düşündüğü parayı bankaya götüren vatandaş, banknotun "hatalı basım" olduğunu öğrendi. Hatayı fark eden vatandaş, koleksiyoncuların gözdesi olan hatalı basım banknota iyi bir teklif gelmesi halinde restoran açacağını kaydetti.

SAHTE OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜ PARA 'HATALI BASIM' ÇIKTI

Ajansurfa'dan Özlem Dikmen'in haberine göre, kentin Suruç ilçesinde ikamet eden 30 yaşındaki Mustafa Aksu, bir süredir kendisinde olan ve yeni fark ettiği hatalı basım banknotu satışa çıkardı. Geçtiğimiz günlerde haberlerde görmesi üzerine kendisinde bulunan banknotu inceleyen Aksu, paranın sahte olup olmadığını anlamak için arkadaşlarıyla iletişime geçti. Arkadaşlarının da incelemesi ile bankacı olan yakınına banknotu götüren Aksu, paranın sahte değil, hatalı basım olduğunu öğrendi. Bankacının Aksu'ya, 50 TL'lik banknotta yalnızca 5 yazdığını ve "0"ın basım hatası nedeniyle yer almadığını söylediği öne sürüldü.

"TÜRKİYE'DE BİRKAÇ TANE OLDUĞUNU GÖRDÜM"

Konuya ilişkin konuşan Aksu "Geçen hafta haberlerden gördüm, dikkatimi çekti. Uzun zamandır bendeydi, tesadüfen bakarken buldum. İnanamadım, detaylı bir araştırma yaptım. Türkiye'de birkaç tane olduğunu gördüm. Birkaç arkadaşa gösterdim. Sahte olup olmadığını anlamak için. Bankada çalışan bir arkadaşıma da götürdüm. O da bana, sahte olmadığını ve hatalı basım olduğunu söyledi" dedi.

ŞANLIURFA'DA İLK KEZ YAŞANIYOR

Bunun üzerine daha önce haberlerde de görmesiyle harekete geçen Aksu, internette detaylı bir araştırma yaptı. Koleksiyoncuların hatalı basım paralara ilgi gösterdiğini öğrenen Aksu, bu olayın Şanlıurfa'da ilk kez yaşandığını ve Türkiye'de de sayılı kişilerde bulunduğunu gördü.

"KOLEKSİYONCULARA SATMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

Talip olunması halinde hatalı banknotu satmayı düşündüğünü kaydeden Aksu, "İnternette araştırma yaptım, koleksiyoncuların hatalı basım paralara ilgi gösterdiğini öğrendim. Türkiye’de bu tarz paraların sadece birkaç kişide olduğunu gördüm ve parayı koleksiyonculara satmayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"75 BİN TL TEKLİF GİTTİĞİNİ ÖĞRENDİM"

Yaptığı araştırma ile hatalı banknotlara iyi tekliflerde bulunulduğuna değinen Aksu, 50 TL'lik banknottaki hatayı fark eden bir vatandaşa 75 bin TL teklif gittiğini aktardı. Kafasında net bir rakam olmadığını ve her teklife de açık olduğunu söyleyen Aksu, sözlerine şöyle devam etti: "Kafamda öyle bir rakam oluşturmadım, daha önce haberlerde Antalya´da bir ağabeyimizin elinde de bu paradan olduğunu öğrendim. 75 bin TL teklif edildiğini de duydum. Ben fiyat konusunda her türlü teklife açığım. Gelen teklifleri değerlendireceğim."

HEM YARDIM EDECEK HEM DE HAYALİNİ GEÇREKLEŞTİRECEK

Hatalı banknotu satması halinde alacağı para ile bulunduğu mahalledeki bazı ailelere yardım edeceğini ve bir restoran açmayı planladığını kaydeden Aksu, "Birkaç yardıma muhtaç aile var onlara yardım da bulunacağım. Küçüklüğümden beri bir hayalimdir, istediğim paraya satabilirsem restoran da açmak isterim" diyerek sözlerine son verdi.