CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Sevda Noyan'ın Muhalif komşularıyla ilgili ölüm listesi açıklamaları yaptığı Ülke TV'deki 'Arafta Sorular' programının RTÜK gündemine alınmadığını açıkladı

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Cumhuriyet Halk Partili (CHP) üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ programında muhalif komşularını öldürmekle tehdit eden Sevda Noyan’ın RTÜK toplantısı gündemine alınmadığını söyledi.

RTÜK BAŞKANI MAZERET BİLDİREREK KATILMADI

Taşçı, “RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “mazeret” bildirerek bugünkü olağan Üst Kurul toplantısına katılmadı. “Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan’ın katıldığı program, Üst Kurul gündemine getirilmedi ve görüşülmesi” ifadelerini kullandı. https://twitter.com/ilhantasci/status/1260908510285529088?s=20 RTÜK, muhalif televizyon kanallarına ilişkin ise jet hızıyla verdiği cezalarla biliniyor.

RTÜK BAŞKANI SEVDA NOYAN'A SAHİP ÇIKTI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, katıldığı bir canlı yayın programında Sevda Noyan’ın "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür" tehditleri hakkında katıldığı konuştu. ÜLKE Tv ile ilgili raporların Üst Kurul'a geleceğini aktaran Şahin, "Ancak verilecek bir müeyyide varsa, bu müeyyidenin bir darbe sevicilerini, darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum. Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri, biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

https://twitter.com/dokuz8haber/status/1258399940071485441 'Yazar' Sevda Noyan, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ülke TV'de Haber 7 yazarı Esra Elönü'nün sunduğu televizyon programında "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır" demişti. Noyan, "15 Temmuz kursağımızda kaldı" diyerek şunları söylemişti: "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır."