İngiltere’de devlet memurlarının bir kısmının enflasyon oranı üzerinde zam almasının ardından zam alamayan sağlık çalışanlarıysa tepkilerini eylemle dile getirdi.

İngiliz hükümetinin kamu çalışanlarına maaş zammı kararına doktor ve öğretmenler dahil edilirken, 2018'de yapılan üç yıllık ücret anlaşması nedeniyle hemşireler dahil edilmedi.Eyleme katılan sağlık çalışanlarından Janet Maiden Facebook’ta 72 bin kişilik bir grubun kurulmasından cesaret aldıklarını belirtti. Hemşire Janet Maiden, artık seslerini yükseltme zamanının geldiğini düşündüklerini söyledi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ADINI BİLE ANMADILAR”

Amerika’nın Sesi Türkçe’ye konuşan sağlık çalışanlarının eyleminin hastanelerde örgütlendiğini ve İngiltere geneline yayılmasının hedeflendiğini belirten Maiden, “900 bin kamu görevlisine Covid-19 sürecinde üstlendikleri rol nedeniyle enflasyon üstü zam yapılırken canlarını tehlikeye atan sağlık çalışanlarının adını bile anmadılar” diyerek tepki gösterdi.

“30 AYRI NOKTA”

Başkent Londra dışında Cardiff, Liverpool, Edinburg, Newcastle ve Sheffield’da da toplanan sağlık çalışanları 30 ayrı noktadan hükümete seslendi.

“YARISI FATURALARA, YARISI KİRAYA”

Üst kademe bir hemşirenin bile yılda ancak 37 bin Sterlin kazandığına, vergilerden sonra elinde ayda 2 binden Sterlinden biraz fazla para kaldığına dikkat çeken Helen O’Connor geçinemediklerinden şikayet etti. “Londra gibi pahalı bir şehirde bu paranın yarısı ev kirasına, diğer yarısı da faturalara gidince elde hiç bir şey kalmıyor” dedi.