Gazeteci-yazar Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Özgür Özel ile yaptığı görüşme sonrası verdiği “siyasette yumuşama” mesajı kapsamında Osman Kavala, Can Atalay ve Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkacağına dair beklentiler oluştuğuna dikkat çekti. Ancak bu beklentilere karşı kendisinin “kuşkulu” olduğunu belirten Koru, “AK Parti’de acil köklü değişiklik olmayacağını zaten ilk günden beri yazıp söylüyorum. Olmadı da zaten” dedi.

Koru, “Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve Can Atalay’ın tutukluluk hallerini bitirecek adımları iktidarın büyük ortağı atmak istese bile, küçük ortağın onayı olmaksızın bunu yapabilmesi mümkün görünmüyor. MHP’nin vetosunu nasıl aşabilir AK Parti?” sorusunu yöneltti.

Fehmi Koru’nun kişisel blogunda yer alan yazısından ilgili kısım şöyle:

“Herkesin merakı benim de merakım.

CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel’in başlattığı, AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da tasvibini alan ‘normalleşme/yumuşama’ , acaba biriken sorunların çözümüne yol açacak mı?

Merak edilen konular ve beklentiler

Kendilerini ziyaret eden CHP genel başkanına, AK Parti ve MHP’nin genel başkanları iade-i ziyarette bulunacaklar mı?

Osman Kavala’nın cezaevinden çıkması mümkün olacak mı?

Ya Selahattin Demirtaş’ın?

Hatay halkının oylarıyla milletvekili seçilmiş Can Atalay’ın tutukluluk haline son verilerek Meclis’teki görevine başlaması mümkün olabilecek mi?

Sinan Ateş’in katillerini gerçek azmettirenler de iddianameye eklenerek yargılanmaları sağlanacak mı?

‘AKP’de Köklü Değişiklikler Olmayacak’

Ben kuşkuluyum.

AK Parti’de acil köklü değişiklik olmayacağını zaten ilk günden beri yazıp söylüyorum. Olmadı da zaten.

Çalışanlar ve emekliler için tatmin edici zamların hayal olduğunu düşünüyorum. Hazine Bakanı Mehmet Şimşek buna izin vermeyecektir.

Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve Can Atalay’ın tutukluluk hallerini bitirecek adımları iktidarın büyük ortağı atmak istese bile, küçük ortağın onayı olmaksızın bunu yapabilmesi mümkün görünmüyor. MHP’nin vetosunu nasıl aşabilir?

Sinan Ateş cinayeti davasının sahipleri var olmasına var ama bizde yargı özellikle bu tür davalarda karar vermede fazla aceleci davranmaz.

Gerçek azmettirenler? Keşke iş o noktaya varabilse…

‘Beklentim Olumsuz’

Merak konularına ilişkin benim beklentim böyle. Olumsuz.

Peki, Özgür Özel ‘normalleşme’ söylemi ile sonuç alınamayacak bir süreç mi başlatmış oldu?

Bazıları konuya bu kuşkuyla yaklaşıyorlar ama o konuda ben farklı düşünüyorum.

Siyasette hiçbir hamle karşılıksız kalmaz çünkü. Beklenen olmazsa, bakmışsınız beklenmeyen olmuş…”