Fenerbahçe'nin, İtalya temsilcisi Fiorentina ekibinden kadrosuna kattığı Faslı futbolcu Sofyan Amrabat, sarı-lacivertli kulübün 117 yıllık tarihindeki 192. yabancı futbolcu oldu.

Fenerbahçe tarihinde en fazla forma giyen oyuncular Brezilyalılar oldu. Bugüne kadar 28 Brezilyalı isim sarı-lacivertli ekipte top koştururken, bu sayıyı 17 futbolcuyla Yugoslavyalı oyuncular takip etti.

Bu sezon öncesine kadar tarihte 189 yabancı futbolcu transferi yapan Fenerbahçe; Youssef En-Nesyri, Allan Saint-Maximin ve Sofyan Amrabat transferleriyle bu sayıyı 192'ye çıkardı.

Amrabat ile anlaşmayı sağlayan Fenerbahçe, tarihteki 4. Faslı oyuncusunu kadrosuna kattı.

2016-2017 sezonu öncesinde Sivasspor'dan Aatıf Chahechouhe'yu transfer ederek ilk Faslı futbolcu takviyesini gerçekleştiren sarı-lacivertliler, bir sonraki sezonda ise Nabil Dirar'ı kadrosuna dahil etti.

Fenerbahçe, bu sezon aynı ülkeden 2 oyuncuyla sözleşme imzaladı.

Fas Milli Takımı'nın formasını giyen forvet Youssef En-Nesyri'yi Sevilla'dan kadrosuna katan sarı-lacivertli ekip, bir başka milli futbolcu Sofyan Amrabat'la tarihteki dördüncü Faslı oyuncu transferini yapmış oldu.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Amrabat, aynı zamanda Türkiye'de Kayserispor ve Galatasaray forması giyen, şu anda da Yunanistan ekiplerinden AEK'da oynayan Nordin Amrabat'ın kardeşi.

Fiorentina ile 120 Dakika Sahada Kaldı

Sofyan Amrabat, Fiorentina'nın UEFA Konferans Ligi play-off rövanşında Macaristan'ın Puskas Akademia ile deplasmanda oynadığı müsabakada 120 dakika forma giydi.

Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşma önce uzatmalara, ardından penaltılara giderken, İtalyan ekibi penaltı atışları sonrasında lig aşamasına kalmayı başarmıştı.

Fiorentina'yla maça çıkıp, takımının UEFA Konferans Ligi'nde lig aşamasına kalmasına katkı sağlayan Faslı oyuncu, maçtan sonraki gün İstanbul'a gelerek Fenerbahçe'yle anlaşmaya vardı.

Amrabat'ın 7. Kulübü Fenerbahçe

Futbola Hollanda'da başlayan Sofyan Amrabat, Utrecht altyapısında çeşitli yaş gruplarında forma giydikten sonra A takıma yükseldi.

2 yıllık A takım tecrübesinin ardından Feyenoord'a transfer olan Amrabat, daha sonra Belçika ekiplerinden Club Brugge ile anlaşmaya vardı.

Club Brugge formasını 1 sezon giydikten sonra İtalya Serie A ekiplerinden Hellas Verona'ya kiralık giden Amrabat, burada da 1 yıl forma giyip Fiorentina'ya transfer oldu.

2022 Dünya Kupası'ndaki performansıyla adından söz ettiren 28 yaşındaki futbolcu, geçen yılı kiralık olarak İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da geçirdi.

Fenerbahçe, Faslı futbolcunun yedinci kulübü oldu.