SPOR

Fenerbahçeli Ümit Özat Kadıköy’de Okan Buruk’un başına gelecekleri açıkladı

Eski futbolcu ve yorumcu Ümit Özat, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi değerlendirmeler yaptı. Özat, Okan Buruk'u Kadıköy'de bekleyen tehlikeyi açıkladı.

Abone Ol

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, 3-1 kazandıkları Gaziantep FK sonrası açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk, yaptığı açıklamada Fenerbahçe derbisi öncesi provokasyonlara gelinmemesinin mesajını vererek, "Fenerbahçe maçı öncesi çok kritikti, 5'te 5 ile gidiyoruz. Fenerbahçe maçını kazanmak için sahada olacağız. Kavgasız, dövüşsüz ve futbol kalitesinin yüksek olduğu bir derbi olsun. Hakem performansı konuşulmasın. İki takım da kazanmaya çıkacak. Son iki senede 3-0 kazandık ve 0-0 berabere kaldık. Yine kazanmak için gideceğiz. Onlar da kazanmak için tutkulu olacaktır. Sakin kalmalıyız ve provokasyonlara uymamalıyız. Saha içerisinde kalıp, oyunumuzu oynayacağız. Bu sefer erken bir derbi, iki takım da her ne sonuç olursa olsun bir şey kaybetmeyecek. İki takım da psikolojik üstünlüğü eline geçirmeye çalışacak. Kazanmak için oynayacağız." dedi.

ÜMİT ÖZAT OKAN BURUK'U BEKLEYEN TEHLİKEYİ AÇIKLADI

Fenerbahçe'nin eski kaptanı ve yorumcu Ümit Özat, Okan Buruk'un bu sözlerine sert açıklama yaptı.

Okan Buruk'u Kadıköy'de büyük bir tehlike beklediğini ifade eden Özat, teknik adamın şampiyonluk kutlamasında yaptığı hareketi hatırlatarak, ''Sen şinanay da yavrum dediğin bir parça vardı ya, şimdi bekliyorlar. Provokasyona sen sebep oldun Okan Hoca! Sen ailene küfür edilmesini unutur musun? Hakkaniyetli olmak lazım. Sen yaptın bunu. Ne Fatih Terim'de, ne başka hocalarda hiç kimsede görmedim biliyor musun. 2 sene üst üste şampiyon olmuşsun, Fatih Terim'in rekorunu kırmaya en büyük adaysın. Lise çocuğu gibi orada 'Şinanay da yavrum şina şinanay, ... Galatasaray' diye diye... Şimdi geleceksin orada 50 bin kişi. Sana bunu yapacaklar kusura bakma. Sen getirdin bunu buraya.'' ifadelerini kullandı.

OKAN BURUK NE YAPMIŞTI?

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılı ekibin geçen sezonki şampiyonluk kutlamalarında 'Şinanay' şarkısı eşliğinde küfürlü şarkı söylemiş ve büyük tepki çekmişti.

Fenerbahçe'ye edilen bu küfür sonrası Okan Buruk yaptığı hareket sonrası özür dilemişti.