Haber: Serap Cömertoğlu İşcan/ Tekirdağ

Tekirdağ'ın kırsal mahallesi Ferhadanlı'da üretimi yapılan, çevre il ve ilçelerden talep edilen karpuz ve kavunun tanıtımına katkıda bulunmak ve talebi arttırarak üretimi teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Karpuz Şenliği, coşkuyla başladı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen şenlikte, yöresel ürünler stantlarda sergilenirken,şenliğe gelen vatandaşlara pişi, peynir ve karpuz ikramında bulunuldu. Çeşitli etkinlikler ve konserlerle vatandaşlar doyasıya eğlendi.

İki gün sürecek olan şenliğin ilk gününde, Kent Orkestrası ve Lara sahne alırken, ikinci gün ise Rafet El Roman sevilen şarkılarını seslendirecek.

Şenlik açılışında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, tasarruf tedbirleri ve belediyenin büyük bir borç ile devralınmasından doğan bütçe sorununa rağmen vatandaşları mutlu etmek adına yöresel şenlikleri yapmaya devam ettiklerini kaydetti.

Yöresel şenlikleri kısıtlı imkanlara rağmen vatandaşları mutlu etmek adına yapmaya devam ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini söyleyen Nallar, "Biliyorsunuz maalesef tasarruf tedbirleri adı altında bir genelge yayınlandı. Ona rağmen belediye meclis üyesi, belediye başkan yardımcısı arkadaşlarımla bir araya gelerek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızın da destekleriyle seçim zamanında sözünü verdiğimiz; ‘İnsanlar sadece ekmek kuyruklarında iş kuyruklarında olmayacak, festivallerde şenlik alanlarında olacaklar.’ dedik. Bunu da çok şükür yerine getiriyoruz. Göreve geldiğimizden beri her ay bir festival yapıyoruz. Çok da iyi gidiyoruz” şeklinde konuştu.

Kırsal mahallelerdeki üreticilerin kalkınması için yeni projeler geliştirdiklerini belirten Nallar; “Kırsaldaki mahallelerimizin, üreticilerimizin kalkınması için de projelerimiz var. Göreve daha yeni geldik. Acemilik dönemimizi atlatıyoruz. 6 ay içinde inşallah daha da güzel işler yapacağız. Bundan sonraki festivallerimiz daha da görkemli olacak. Ben karpuz üreticileri ve kavun üreticileri için farklı noktalarda traktör kasalarında olmayan bir projem var. Önümüzdeki günlerde netleştireceğiz. Süleymanpaşa’nın güzel noktalarında yerel karpuzumuzu ve ürünlerimizi halkımıza satacağız. Buradan da Ferhadanlı Mahallesi sakinlerimize bunun sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış törenine, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.