EMEK DÜNYASI

Fernas işçileri açlık grevi başlattı

Fernas Madencilik işçilerinin Kurtuluş Parkı'ndan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yapmak istedikleri yürüyüş polis tarafından engellendi. Maden işçileri polislerce yapılan engelleme sonrası açlık grevine başladı.

Abone Ol

AKP Batman milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Soma’da bulunan madende çalışan, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan ve protesto için Soma'dan Ankara'ya gelen Fernas işçileri, bekleyişlerini sürdürdükleri Kurtuluş Parkı'ndan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürümek istedi. Madenciler polisin engellemesiyle karşı karşıya kalmaları sonrası açlık grevi yapma kararı aldı.

Açıklamada bulunan işçiler, açlık grevi kararı aldıklarını Bağımsız Maden İş X hesabından yaptıkları açıklamayla duyurdu.

Açıklamada, "Şu an itibariyle çözüm olana kadar buradan ayrılmıyoruz, yemek yemiyoruz, kimseyle görüşmüyoruz. Elimizden gelen her yolla derdimizi anlattık, görüşebildiğimiz herkesle görüştük, aşabildiğimiz her engeli aştık. Artık sadece çözüm bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.