EMEK DÜNYASI

Fernas işçileri barikata rağmen eylemlerini sürdürüyor

Eylem alanları barikatlarla sarılan Fernas işçileri oturma eylemine başladı. İşçiler somut adımlar atılana kadar eylemlerine devam edeceklerini duyurdu.

Abone Ol

Manisa'nın Soma ilçesinde AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait olan Fernas Madencilik’te çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan madenciler, Ankara'ya taşıdıkları eylemlerini 14’üncü gününde polis barikatları önünde sürdürüyor.

Dün gözaltına alınan işçiler serbest bırakıldıktan sonra Kızılay Konur Sokak’tan, eylemlerini yaptıkları Çankaya İlçesine bağlı Kurtuluş Parkı’na gitmek istedi. İşçilerin birlikte, önlük ve baretleriyle gitmelerine izin verilmedi. Gruplar halinde baretleri ellerinde Kurtuluş Parkı’na yürüyen işçiler eylem yaptıkları alanda barikatlarla karşılaştı.

BİR İŞÇİ FENALAŞTI 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Öznur Bartın, Haval Bozdağ, Ömer Faruk Hülakü ve CHP’li vekiller işçilerin eylemine destek verdi. Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri ise polisler tarafından barikatların dışında işçilerden uzak olarak tutuldu. Emek ve Demokrasi Güçleri işçilere, “Fernas işçisi yalnız değildir” sloganları ile destek oldu. Bu sırada fenalaşan bir işçi sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

BARİKAT ÖNÜNDE EYLEM DEVAM EDİYOR

İşçiler, barikat açılana ve Fernas İnşaat’tan biriyle görüşme sağlanarak somut adımlar atılana kadar konuşmama ve açlık grevi eylemlerine devam edeceklerini duyurdu.

İşçiler, milletvekilleri ile beraber oturma eylemine devam ederken Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri de barikatın diğer tarafından işçilere destek olmaya devam ediyor.