EKOLOJİ-ÇEVRE

Fethiye'de HES eylemi: Gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi’nde, darp edilerek gözaltına alınan 6 köylü karakoldaki ifadeleri sonrası, 2 köylü de savcıya verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Abone Ol
Fotoğraf: Gündem Fethiye

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi’nde, köylerinin tek su kaynağının HES'e, oradan da Seydikemer’in mahallelerine yönlendirilmesine karşı nöbet tutan köylülere, jandarma müdahale etmişti.

Gündem Fethiye'den Hülya Çetinkaya'nın haberine göre; müdahalenin ardından 8 köylü darp edilerek ve ters kelepçe ile gözaltına alınmış, gözaltına alınanlardan bir kişinin ise kafasında açılma meydana gelmişti.

Saat 18.00 civarında gerçekleşen jandarma müdahalesi sonrası köylüler Seydikemer Jandarma Karakolu’na götürüldü.

İfadeleri alınan 6 köylü serbest bırakılırken, 2 köylü ise savcı tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltında kaldı.

İki köylü bugün (10 Ağustos) savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Köylülerin avukatı Okşan Palabıyıkoğlu, süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Av. Palabıyıkoğlu, bir jandarmanın kolu ısırıldığı gerekçesiyle şikayetçi olması üzerine bir köylünün gözaltına alındığını, diğer köylünün ise jandarmanın kolunu yumrukladığı gerekçesiyle gözaltına alındığını ifade etti.

İtiraz Edildi

Palabıyıkoğlu, müdahale sırasında kafası açılan bir köylünün sırtında yumruk izlerinin de olduğunun tespit edildiğini söyledi. Kafadaki açılmanın ise adli rapora “sıyrık” olarak geçmesi üzerine itiraz ettiklerini, savcının da bu itirazı kabul ettiğini belirtti.

Diğer yandan Palabıyıkoğlu, aynı köylünün 70 yaşında olduğunu ve ilaçlarını alamadığını, kafa travması nedeniyle 48 saat müşahede altında tutulması gerekirken; iki saat içinde karakola getirildiğini aktardı. Raporun tanzim edilme şeklinde de usulsüzlükler olması nedeniyle suç duyurusunda bulunabileceklerini söyledi.

Son olarak Palabıyıkoğlu, kolluk kuvvetlerinin adli raporlarının oldukça detaylı hazırlanırken, köylülerin raporlarının ise çok kısaca hazırlandığına dikkat çekti.