İş insanı Fettah Tamince, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski avukatı  Ahmet Kürşat Köhle'nin, Gülen Cemaati soruşturmalarından aklanması için savcıyla rüşvet pazarlığı görüşmesine ilişkin konuştu. Tamince, kendisinin de avukatı olan Köhle'nin rüşvet görüşmesi yapıp yapmadığını bilmediğini ifade ederek,  "Suçlu mu suçsuz mu bilmiyorum. Öyle bir şey varsa gerekeni yaparım" diye konuştu.

HalkTV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre  “Herkesin istediği şey adil yargılanmak” diyen Tamince, “Onun dışında dilediğimiz, istediğimiz hiçbir şey yok. Herkes herkesle ilgili iddiada bulunabilir, çamur atabilir belge sunabilir. Ama günün sonunda hepimizin güvendiği adaletin yerine gelmesidir. Yoksa dünya hepimize zindan olur” dedi.

'FETÖ Borsası’ndan habersiz olduğunu öne süren Tamince, “Ne benim ne de kardeşimin haberi var. Ne avukatın ne de savcının böyle bir görüşmesinden haberim yok. Avukat suçlu mu suçsuz mu bilmiyorum. Yaptı mı yapmadı mı onu da bilmiyorum. Ancak öyle bir şey varsa gerekeni yaparım. Benim ismimi milyonda bir de olsa kimsenin böyle bir şeye bulaştırmasını izin vermem” diye konuştu.

Tamince, rüşvet verip vermediği sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

“Hayır, asla, kesinlikle. Dosyalarım Yargıtay’da değerlendirildi. Oradan da beraat ettim. Rüşvet verecek bir durumum yok. Kendimi her zaman her platformda Allah’a hamdolsun savunmayla ilgili bir sıkıntım yok. Bu konularla ilgili suç işlediğime inanmıyorum. Günün sonunda adaletin verdiği karara saygılı olacağız"