Haber: Fatoş Erdoğan

MÜSİAD üyesi İÇDAŞ, İsrail'e çelik sevkiyatını Filistin üzerinden yapmaya devam ediyor. İsrail jetlerine yakıt olan Azerbaycan petrolü SOCAR tarafından Türkiye üzerinden İsrail'e taşınıyor. Sermayenin Gazze bombalanırken ticarete devam etmesini protesto eden gençler gözaltında.

Dün akşam Taksim'de Fernas Maden İşçileri'nin #MadenciyeSes çağrısını  yükselten, madencilerin baretini havaya kaldırıp İstiklal Caddesi'nde yürüyen 14 genç darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alındı. Bu sabah ev baskınıyla 4 genç daha gözaltına alındı.

Gençler, 7 Ekim’in 1 yılında Taksim'de Filistin halkıyla dayanıştığı ve işbirlikçi sermayeyi ifşa ettiği için gözaltında tutuluyor. Vatan Emniyet'te ifadeleri biten 18 genç Çağlayan Adliyesi’ne getirildi.

Filistin İçin Bin Genç, İsrail’in Gazze’de başlattığı soykırımın 1.yılında Taksim Tünel Meydanı’ndan İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'ne yürümek için barikatlara yüklenmişti.

Filistin İçin Bin Genç, Gazze’yi bombalayan soykırım jetlerinin yakıtının Türkiye’den gitmesini protesto ettiği için ve Filistin halkı adına işbirlikçi yerli sermayeden hesap sorduğu için bugün Çağlayan Adliyesi’nde savcılığa çıkarılacak.

Filistin İçin Bin Genç Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını Sevranur Çoban okudu:

"Aksa Tufanı'nın yıl dönümünde İl Ticaret Müdürlüğü önünde yapmak istediğimiz eylem gerekçe gösterilerek 18 arkadaşımız şu anda gözaltında. "İsrail'i besleyen ticareti durdur" dediği için arkadaşlarımızı yargılayanlara soruyoruz: Gazze’yi bombalayan jetlere petrol sağlamak suç değil de Filistin’de işgal bitsin, soykırım son bulsun demek mi suç?

Siyonist işgalci orduyu elektriğiyle besleyenler suçlu değil de işbirlikçiler o güzel yataklarında rahat uyumasın diye aylardır onurlu Filistin Direnişi'nin sesi olmak için canla başla mücadele eden öğrenci arkadaşlarımız mı suçlu?

Kapalı kapılar ardında petrol, çelik, elektrik ihracatını sürdürenler suçlu değil de eylemden 8 gün sonra alelacele yazılan yakalama kararıyla evlerine şafak operasyonu yapılan arkadaşlarımız mı suçlu?

Ellerinizdeki Filistin halkının kanından utanmadan neden gücünüzü işgalci katillere değil, onlara karşı duranlara kullanıyorsunuz? Soykırım ateşini harlayan ticaretinize ses çıkaranları ablukalarla engelliyorsunuz, neden işgalci katilleri ve onların çıkarlarını koruyorsunuz? Bu şehrin her meydanında hesap soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz.

"Petrol Ticaretine Dur De" diyen gençlerin hükümeti ne kadar rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu talebi dile getirmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Gözaltılarla, baskılarla, korku ile yıldırmaya çalıştığınız bu hareket gücünü Filistin Direnişi'nden alıyor bu yüzden de dalga dalga büyüyecek.

Korkmuyoruz. Aksine umutla, direnişle, siyonist İsrail’in yanında olanlardan hesap sormak için sesimizi daha da yükselteceğiz.

Bu ülkenin gençleri olarak kendi topraklarımızdan işgalciyi besleyecek her bir bağı kesmek için

çabalamaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu toprakların siyonisti doyurmasına izin vermeyeceğiz. Bu halkın tarihe, "onurlu direnişinin yanındalardı" şeklinde geçmesini sağlayacağız. Soykırımcı İsrail ile ticaret her düzeyde kesilene kadar,

Filistin özgür olana kadar, tüm bunların hesabı işbirlikçilerden sorulana kadar ellerimizi yakanızdan

çekmeyeceğiz.

Arkadaşlarımızı alacağız!

Filistin Direnişi'nin sesi olmaya devam edeceğiz!"