Nuh Tiyatro Topluluğu'nun Filistinli iki kardeşin hayatta kalma mücadelesini sahneye taşıdığı 'Islık Çalmak İstiyorum' tiyatro oyunu prömiyerini Pendik'te yaptı. Oyunun genel koordinatörü Fevzi Türkmen’in selamlama konuşmasıyla başlayan prömiyer İstanbul’un dört bir yanından gelen sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Mehmet Akif Çakançı'nın yazdığı oyunun sonunda seyirciler gözyaşlarına hakim olamadı.

Oyunu izleyen seyircilerden Cumali Mazı, Filistin’de yaşanan insanlık dramının tiyatro sahnesine taşınacağını duyduğu için etkinliğe katıldığını belirterek, şu görüşlerini ifade etti: “İzlediğimiz oyun, geçmişten bugüne yaşanan acılara, toprak gasplarına, cesaretin sembolü olan insanların varlığına ve umudunu yitirmeyen direnişe tanıklık etmemizi sağladı. Kâh hüzünlendik, kâh gururlandık. Ancak anladık ki bu dramın sona ermesi için hâlâ yapılması gereken çok şey var. Sesi duyulmaya çalışanların sesi olmak, sembolik de olsa ıslık çalmak, görmezden gelmemek ve bu meseleyi sürekli gündemde tutmak çok önemli. İnşallah bir gün bu coğrafyada akan kanı durdurmak mümkün olur. Emeği geçen tüm kahramanlara ve bu oyunu yazarı ve yönetmeni Mehmet Akif Çanakçı’ya minnettarım. Tüm insanlığın birlik olup bu hukuksuzluğu sona erdirmesini diliyorum."

İzleyici Erdinç Bektaşoğlu ise şunları söyledi: “Bütün dünyanın sessizce izlediği Filistin’deki zulme karşı ‘Islık Çalmak İstiyorum’ diyerek tiyatro sahnesinde canlandırdıkları karakterlerle haykıran Barış Tanrıver, Buğra Kocabacak ve Nuh Tiyatro Topluluğu üyelerini tebrik ediyorum. Onlar sahneden ‘Islık Çalmak İstiyorum’ diye seslendiler. Anlatılan hikayeler, izleyicilerin gözyaşları ve alkışlarıyla karşılık buldu. Unutamayacağım bir deneyimdi.”

İzleyicilerin ilgisiyle biletlerin günler öncesinden tükendiği anlamlı etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.