RİZE

Fındıklı Kadın İnisiyatifi: Yasta değil, isyandayız!

Kadınlar, Türkiye’nin birçok kentinde, yıllardır süregelen kadına şiddete karşı cezasızlık politikalarının sonucunda gelinen bu noktada, katledilen kadınların hesabını sormak için alanlara çıktı.

Abone Ol

Haber: Cevahir Topaloğlu

Rize'nin Fındıklı ilçesinde Kadın İnisiyatifi de, saat 18:30'da Fındıklı Meydanı’nda okudukları basın açıklaması ise şöyle:

"Biz kadınlar, öfkeliyiz. İstemli ve bilinçli olarak yok ettiğiniz, hiçleştirdiğiniz hukuk sistemi yüzünden organize kötülüğün, toplumda yaratmış olduğunuz güvensizliğin, çığ gibi büyüyen erkek terörünün karşısında öfkeliyiz.

Biz kadınlar, yeter artık diyoruz. Tacizcisi, katili, sapığı, hırsızı hepsi dışarıda ve gün geçtikçe sayıları artıyor, görmezden geliniyor. Sayıları artıyor çünkü kadın cinayetleri devlet politikalarının bir sonucu; sözü eğip bükmeye gerek yok.

Biz kadınlar, öldürülüyoruz. Ya yandaş müteahhitlerin yaptığı çürük binalar altında kalarak depremlerde, ya tecavüz edilerek, ya güvenli diye düşündüğümüz yurtlarda asansör kazalarında, ya iş cinayetlerinde, ya bir hasta yakını tarafından, ya bir öğrencinin kurşunuyla, ya da sokakta yürürken su birikintisindeki elektrik akımından çarpılıp öldürülüyoruz. Tüm bunların ötesinde “yalnızca kadın olduğumuz” için hiç tanımadığımız bir erkek tarafından dahi öldürülüyoruz. Cinnet geçirenler hep erkek, hasta olanlar hep erkek.

Öldürülenler ise hep kadın. Sistemin ve çürümüşlüğün kadınları hedef haline getirdiğini görüyoruz. Katili tanıyoruz, eşkalini biliyoruz. Siz bize ölümlerden ölüm beğendirecek sistemi el birliğiyle kurdunuz. Ama biz her koşulda yaşamanın yollarını bulacak, her ne olursa olsun dirilecek ve yaşamda size rağmen var olmaya devam edeceğiz.

Biz kadınlar, birlikteyiz. Kişilere göre ya da sosyal medyadaki tepkilere göre şekil alan hukuk sistemine karşı birlikteyiz.

Biz kadınlar, korkmuyoruz. Toplumsal çürümüşlüğe karşı sessiz yığınlar olmayacağız! Bugün burada olduğu gibi, bundan sonra da “hayatta kalmış kadınlar” olarak sesimizi çoğaltmaya devam edeceğiz. Biz birbirimiz için ses olmak, mücadele etmek zorundayız. Biz kadınlar, istatistiksel veri değiliz. Bir tanemizin bile canı çok kıymetli.

Biz kadınlar, itiraz ediyoruz. Öldürülenlerin öldüğüyle kaldığı bu toplumsal düzene itiraz ediyoruz. İtiraz eden, itirazı haklı gören ve mücadelemizde ortaklaştığımız tüm kadınları ve onurlu yaşantımızı selamlıyoruz.

Erkek tahakkümünü içselleştirmeyeceğiz. Bu sistemin işbirlikçisi olmayacağız. Erkek sistemin bizi ideolojik olarak zehirlemenize izin vermeyeceğiz. Çürümeyeceğiz, hayatımıza sahip çıkacağız. İnadına, tüm var gücümüzle."