İsrail, önceki gün Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın sağ kolu olduğu belirtilen Fuad Şükr’ün öldürüldüğü kaydedildi.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, Şükr’ün cesedinin saldırının düzenlediği bölgedeki enkazda bulunduğunu bildirdi.

ÖLÜ SAYISI 5’E YÜKSELDİ

Öte yandan Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in hava saldırısı sonucu, 3 kadın ve 2 çocuk olmak üzere toplamda 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada Şükr ile ilgili bir bilgi verilmedi.

GOLAN TEPELERİ’NE SALDIRI

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına 27 Temmuz'da roket isabet etmesi sonucu aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybettiği, 17'si ağır 35 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

İsrail ordusu, saldırıdan Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu açıklarken, Hizbullah ise saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırının ardından "Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadesini kullanmıştı. İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine hava saldırısı düzenlemiş, daha sonra da Beyrut’ta meydana gelen patlamaların arkasında olduğunu açıklamıştı.