Evrensel'in haberine göre; Gazi Mahallesi’nde 12 Mart 1995’te yaşanan katliamda hayatını kaybeden 22 kişi, katliamın 28. yılında anıldı. Gazi, Ümraniye Şehit Aileleri, Gazi Halkı ve Alevi Kurumları tarafından düzenlenen anmaya yüzlerce kişi katıldı. Anmaya HDP milletvekilleri Musa Piroğlu, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz'in de aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. Soğuk havaya rağmen sabah erken saatlerinden itibaren Gazi Cemevi önünde toplanan yüzlerce yurttaş, "Gaziden Ümraniye’ye adalet istiyoruz” yazılı pankartları açarak, polis engeline rağmen katliamın yapıldığı eski postaneye yürüdü.
Katledilen 22 yurttaşın fotoğrafının taşındığı yürüyüş sırasında sık sık "Gazi'yi unutma unutturma", "Gazi'nin hesabı sorulacak", "Gazi Şehitleri ölümsüzdür", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Anaların öfkesi katilleri boğacak", "Katiller halka hesap verecek" sloganları atıldı. Gazi ve Ümraniye katliamında hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okunarak ‘yaşıyor’ yanıtı verildi.
Maraş merkezli depremlerin ardından hayatını kaybedenleri de unutmayan yurttaşlar, “Gün birlik günü. Yeniden yaşamı inşa etmek için bir arada olmalıyız” dedi.
Katliamın yaşandığı eski postane önünde bir araya gelen kitle yaşamını yitirenler için yere karanfil bırakarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından yapılan basın açıklamasını Erkan Şimşek okudu.
Şimşek, "Bundan tam 28 yıl önce 12 Mart 1995'te İsmetpaşa Caddesi'nde bagajında Şoför Mesut Efe'nin cesedi ile ilerleyen taksiden açılan ateşle Kahvehaneler kurşun yağmuruna tutulmuş bir kişi hayatını kaybetmiş 5'i ağır 25 kişi yaralanmıştı. Gazi halkı için bu saldırılar yeni değildi. Gazi halkı üzerinde baskı, terör hiçbir zaman eksik olmamıştı. Gazi halkı böyle saldırılara alışıktı. Alışık olmak kanıksamak anlamına gelmiyor tam aksine öfkeyi kabartıyordu. Kabaran öfkeyle halk bir anda sokakları doldurdu. Eli kanlı katillerin amacı halkı birbirine kırdı kırdırmak suretiyle Alevi-Sunni çatışması yaratmaktı. Amaç Gazi'de devrimci muhalefet sindirmek ve devrimci demokratik Gazi halkına gözdağı vermekti" dedi.
Şimşek şöyle devam etti:
"Bunun açıklamasını Gazi halkı biliyordu. Bu yüzden öfkesi sel oldu ve gazi karakoluna akmaya başladı. Katillerin yakalanmasını ve cezalandırılmasını isteyen halka bu sefer de halkı korumakla görevli Devlet güçleri tarafından dünya basının gözü önünde hedef gözetilerek otomatik silahlarla ateş edilmiş yüzlerce kişinin yaralanmasına sebep olunmuştur. Gazi halkının zalime ve zulme direnişi sokağa çıkma yasağına, katliamlara, polis şiddetine, 18 şehit ve 100'lerce yaralıya rağmen üç gün sürdü. Ümraniye'de Gazi halkına destek vermek isteyen kitleye bir okulda pusuya yatmış katiller tarafından ateş edilerek 4 canımız daha katledildi."