Geçen dönem yemekhane fiyatlarını 1 TL yapmakla övünen Gaziantep Üniversitesi'nde yemekhane ücretlerine bu dönem yüzde 1400 zam yapıldı.

Yemekhane fiyatlarının 1 TL olduğu dönem yemeklerin kalitesizliği, içinden böcek, taş gibi cisimler çıkması nedeniyle öğrenciler tepki gösterdi. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, yemekhanede öğrencilerle yemek yiyip sorunun çözüleceği sözünü verdi. Yemek sırasında rektörün porselen tabak, öğrencilerin ise tabldot kaplarında yemek yemeleri de eleştiri konusu oldu.

YÜZDE BİN 400 ZAM

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde ise üniversite yemekhanesinin girişine “Öğrenci kartları turnikelerden geçerken yeni dönemden itibaren günlük ilk okuma öğrenci yemek fiyatı 15.00 TL, 2. okuma misafir fiyatı olan 60 TL düşecektir” duyurusu asıldı.

Yemek fiyatının yüzde bin 400 artarak 1 TL'den 15 TL'ye çıkması sosyal medyada tepki çekti.

SİYASET ARENASINDAN TEPKİLER

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, zamma şöyle tepki gösterdi:

"Gaziantep Üniversitesi Merkezi Yemekhanesi’nde öğrencilerin yemek ücretlerine yüzde 1400 zam yapılmış. Anlaşılan Gaziantep Üniversitesinde,enflasyon çok yüksek çıkmış. TÜİK diye bir kurumdan haberiniz yok mu(!)? Bu VİCDANSIZ zammı nasıl yaptınız? YAZIKLAR OLSUN."

Öte yandan konuya dair bir tepki de İYİ Parti Antep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban'dan geldi.

Gürban, "Gaziantep Üniversitesi Merkezi Yemekhanesi’nde öğrencilerin yemek ücretlerine yüzde 1400 zam yapıldı. Az olmuş aslında %2700 olmalıydı,üniversite yönetimini kınıyorum !!! (Levent bak ironi yaptım sonunda ünlem var.)" paylaşımı yaptı.