Haber ve Video: Fatoş Erdoğan

Gebze’de önceki gün çok sayıda kedi ve köpeğin katledilmesine yönelik tepki Gebze Belediyesi önünde eyleme dönüştü. AKP ve MHP oylarıyla meclisten geçirilen yasayı gerekçe göstererek çok sayıda köpeği ve kediyi zehir şırınga ederek katleden Gebze Belediyesi toplumsal tepkinin hedefi oldu. Sosyal medyada yüz binler halinde katliamı tepki gösteren yurttaşların ve yaşam hakkı savunucularının çağrısıyla bugün Gebze Belediyesi önünde yüzlerce kişinin katıldığı bir eylem gerçekleştirildi. dokuz8HABER muhabiri Fatoş Erdoğan'ın an ben an takip ettiği eyleme katılan sanatçılar Seren Serengil ve Hande Yener de Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'e tepki göstererek istifa çağrısı yaptı. 

Gebze Belediyesi Katliamı Protesto EdildiYüzlerce yaşam hakkı savunucusu Gebze Belediyesi önünde buluştu

Gebze Belediyesi önünde yüzlerce yaşam hakkı savunucusu belediyeyi protesto etti. Gebze Belediyesi'ne bağlı bakımevinde yaşanan kedi ve köpek katliamını protesto eden yaşam hakkı savunucuları Gebze Belediyesi önünde toplandı. AKP ve MHP oylarıyla meclisten geçirilen sokak hayvanlarının katledilmesini öngören Kanlı Yasa'dan cesaret alan Gebze Belediyesi'ne bağlı bakımevinde katliam yaşandı. Belediyeyi ve başkanı Zinnur Büyügöz'ü protesto edenler arasında Seren Serengil ve Hande Yener de vardı.

Seren Serengil ve Hande Yener'den başkan Zinnur Büyükgöz'e istifa çağrısı

Gebze Belediyesi önünde Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e seslenen Seren Serengil, "Zinnur Bey, Allah korkun yok, bizden mi korkuyorsun? Allah'ın yokki senin!" dedi ve Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz’ü istifaya davet etti. 

Katliama karşı çıkmak için alanda bulunan şarkıcı Hande Yener de öfkesini şu sözlerle dile getirdi: "Son 2 aydır insan olmaktan utanıyorum! Hayvan kelimesi benim için bir iltifattır! Aynı günde hem çocuk hem kadın hem hayvan öldürülüyor. Bunu mu hak ediyoruz biz? Bu katliam yüzünden aralıksız ağlıyorum. Bu kadar sevgi doluyken neden ağlıyorum? Hepimizin vicdanı kanıyor. Daha önce sokağa çıkıp sonuç alamayanlar bugün artık adım atmıyor. Ama biz vazgeçmeyeceğiz". Gebze Belediyesi önünden toplanan yüzlerce kişi sadece belediyeye değil iktidara da tepki göstererek "Hükümet İstifa!" sloganları attı. 

Hayvan hakları savunucularından bir gönüllü, üzerinde öldürülen köpeklerin fotoğraflarının bulunduğu çelengi Gebze Belediyesi önüne bıraktı. Çelengin belediye önüne bırakılmasını görüntülemek isteyen basın mensupları engellendi.

Öte yandan dün katliamın yaşandığı Gebze Belediyesi Hayvan Hakları Rehabilitasyon Merkezi önünde yüzlerce jandarma bekletiliyor.

Gebze Belediyesi'ne bağlı bakımevinde yaşanan kedi ve köpek katliamını protesto eden yaşam hakkı savunucuları Gebze Belediyesi önünden suç duyurusunda bulunmak için Gebze Adliyesi'ne sloganlarla yürüdü. Yaşam Hakkı Savunucuları'nın Gebze Adliyesi'ne toplu suç duyurusunda bulunması polis tarafından engellendi.  Sohayko Derneği Başkanı Yasin Yılmaz adliye önünde savcılara seslendi: Yaşam Hakkı Savunucuların ve Tüm Türkiye yurttaşlarının şikayet hakkı elinden alınmış durumda. Bu canilerin Gebze Adalet Saray'ındaki vicdanlı hakim ve savcılara tarafından tutuklanmasını talep ediyoruz" 

"Herkesi tutuklama olana kadar devam edecek nöbete destek olmaya çağırıyoruz"

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi’nden Banu Akdoğan, Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi önünde oturma eylemine başladıklarını duyurdu.