AKP’li Gebze Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi içinde bir çöp kutusunda çok sayıda ölü ve baygın köpek bulundu. 

Sözcü’nün haberine göre, Barınağın önünde bulunan çöp konteynerinde onlarca sokak köpeği ölü halde çöp torbalarıyla bulundu. Katliamı barınağa gelen yaşam hakkı savunucuları ortaya çıkardı. Poşetlerin içinden anestezik bir ilaç da bulunduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir de hayvanların öldürüldüğü yere ulaştı.

CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir de barınak önüne giderek tepki gösterdi. Özdemir, şöyle konuştu:

"Gebze Belediyesi’nin Hayvan Barınağı önündeyiz. Tüm şiddet birbiri ile bağlantılı. Kızlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi yok eden şiddet aynı şiddet. Siz kötülüğe alan açarsanız, o her yere yayılır. Bu “Katliam Yasası”, ülkede artan şiddetin ana sorumlusudur. Bu vahşetin sorumluları kadar, görüp de ses çıkartmayanlar, duyup da konuşmayanlar da suçlu. Cehenneme o hayvanlar gitmeyecek. Bu katliamları yapanlar gidecek. Ve kapıda, onları bu masum hayvanlar bekleyecekler"

Hayvan ölümleriyle ilgili aradığımız Gebze Belediyesi, olaydan haberdar olmadıklarını söyledi. 

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil olay yerine giderek şu ifadeleri kullandı:

Yüksek dozda iğnelerle öldürmüşler hayvanları. 47 köpek 13 kedi ölü bulundu. Veteriner İşleri Müdürü kanundan doğan haklarını kullandıklarını söyledi. Hala tek bir kişi bile gözaltına alınmadı. 

Hayvanların ölümü 'ani ölüm' olarak kayda geçmiş. Kedilerin de köpek olarak kayıtlara geçmiş. Çünkü kedileri öldürdükleri öğrenilirse ceza alabilirler. Biz yasa tasarısı sırasında hatırlatmalarla bunu söylemiştik. Kediler bu ötenazi yasasına dahil değil. Kılıf uydurmuş belediye bu olaya. 

Köpeklerin katledilen anları saniye saniye kaydedildi. Olayın dün akşam saatlerinde meydana geldiği anlaşıldı. 

İNCELEME BAŞLATILDI 

Yaşanan vahşetle ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi. Kocaeli Valiliği, Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ndeki görüntülere ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Gebze Belediyesi yaşanan katliama ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada bazı hayvanların öldürülmediği sokaklardan cansız bedeninin toplandığı savunması yapıldı.

Söz konusu açıklamada, "Görüntüleri kabul etmiyoruz. Olay açığa çıkana kadar sorumlular açığa alındı inceleme başlatıldı. " ifadeleri kullanıldı. Belediyenin katliamı kabul ettiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili basın ve sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntüler üzerine ivedilikle harekete geçilmiştir.
Kamuoyuna yansıyan cansız sokak hayvanı görselleri: Balçık Barınma alanımız ve sokaklarımızdan ekiplerimizin cansız olarak topladığı 16 sokak köpeği, Gebze'de meydana gelen trafik kazaları sonucu yaşamını kaybeden 3 köpek ve kendi sağlık sorunları nedeniyle kurtarılamayan 10 köpeğe aittir.

Aynı zamanda görüntülere yansıyan kedilerden 9 tanesi sokaklarımızdan çeşitli sebeplerle ölmüş olarak toplanan, 4 tanesi trafik kazası ile ölen ve 2 adet tedaviye cevap vermeyerek ölen kedilere aittir. Bu can kayıplarının tutanakları ilgili birimlere teslim edilmiştir.

Gebze bölgesinde kedi ve köpeklerden oluşan yaklaşık 10.000 sokak hayvanı yaşamaktadır. Gebze Belediyesi Veteriner Müdürlüğü rutin çalışmaları ve vatandaş bildirimleri doğrultusunda sokak hayvanlarının sağlıklı yaşaması, yaşamsal bir sorun oluşturmaması için çalışmaktadır. Şehir merkezi ve otoyollardan uzakta Balçık bölgesinde oluşturduğumuz Barınma ve Beslenme Merkezi bu amaçla hizmet vermektedir. Bu bölgede 4000 köpek Belediyemiz ve hayvan severlerin işbirliği ile yaşamakta, yaşatılmaktadır.
Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili görüntüler kurumumuz tarafından kabul edilemez olarak değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili soruşturma açılmıştır. İlgililer soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır. Ayrıca Gebze Belediye Başkanlığımızın müracaatı ile Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştır."