AKP'li Gebze Belediyesi'nin bünyesinde bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın "ilaçla" öldürüldüğü açıklanmıştı.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı olay hakkında soruşturma başlatırken, jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Hayvan cesetlerinin arasında iğne ve ilaç şişeleri bulunup, delil olarak el konuldu. Ayrıca çöp konteynerleri üzerinde parmak izi incelemesi yapıldı.

Yaşanan hayvan katliamı sonrası açıklama yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Sürecin başından sonuna kadar kurum içinde ya da dışarıda hepimizi derinden sarsan bu görüntülere sebep olan herkese hesabını soracağız" dedi.

Büyükgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada; Gebze Belediyesi Veteriner Müdürlüğü'ne bağlı rehabilitasyon merkezinin 5199 sayılı kanunun revize edilmesinden önce geçici bakım merkezi olarak kurulduğunu belirtti.

Buna göre merkezde endoskopi, DR sistem röntgen, hemogram, ultrason, yoğun bakım kabinleri, hastalık tanı kitleri, etüv, mikroskop ve daha birçok ekipman ve uzman veteriner hekimlerin gözetiminde hizmet ürettikleri açıklandı.

"Kasten Öldürme Sürecimiz Olamaz"

Büyükgöz şu ifadelere yer verdi:

"Hayatta olan hiçbir hayvanımızı kasten öldürmek, itlaf etmek gibi bir sürecimiz olmaz olamaz. Görüntüleri ben de seyrettim ben de çok üzüldüm. Sokaklardan cansız olarak toplanan, tedaviye cevap vermeyip ölen, barınağımızda gözetim altındayken hayatını kaybeden hayvanları bir yerde toplayıp uygun usullerle gömüyoruz. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler rehabilitasyon merkezimize ansızın giren bir grup insanın gömülmek üzere bekletilen hayvanların cesetlerini ortaya saçması sonucu ortaya çıkmıştır. Sürecin başından sonuna kadar, kurum içinde ya da dışarıdan hepimizi derinden sarsan bu görüntülere sebep olan herkese hesabını soracağız inşallah."

Soruşturmanın selameti açısından ilgililerin açığa alındığını söyleyen Büyükgöz, "İnşallah en kısa zamanda soruşturmalar neticelenecek ve sorumlular gerekli cezayı alacaktır" dedi.

Barınak Bir Gün Önce Övülmüş

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün görüntülerden bir gün önce Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni övdüğü ve sahiplendirme çağrısı yapan bir paylaşımda bulunduğu görüldü.