Kadın İngilizce öğretmeni M.B şikayet dilekçesinde, 2023 yılı yaz tatilene girmeden hemen önce okul dışında sigara içerken okul Başmüdür Yardımcısı M.K tarafından izinsiz fotoğrafının çekildiğini ve rahatsız edilmeye başlandığını iddia etti. Sonraki süreçte İngilizce öğretmeninin tekli fotoğraflarını okul sitesine yüklediği, sınıfın kapısında bekleyip gözüm üzerinde hareketleri yaparak “Gözüm üstünde, ona göre ayağını denk al. Dikkat et” diyerek son derece tedirginlik yarattığı öne sürüldü. İngilizce öğretmeni, rahatsızlık ve mağduruyetinin giderilmesi için bakanlık müfettişlerince inceleme talep etti. 

Okul yönetiminin ardından durumu Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü M.G’ye aktardığını belirten İngilizce öğretmeni dilekçesinde, “Kendisi Başmüdür Yardımcısı M.K ile görüşeceğini ama çok rahatsız olduysam beni başka bir okula gönderebileceğini belirtti. Ayrıca ‘Resmi yolla şikayet edebilirsin ama yine okulunu değiştirebiliriz’ demiştir. Bende rahatsız edilen, mobinge uğrayan ve mağdur edilen benken; benim yerimi değiştirip beni bir kez daha mı mağdur edeceksiniz. O kişiye hiçbir şekilde bedel ödetmeyip bana mı ödeteceksiniz dedim. Odada bu konuşmalara şahit olan Mebbis ilçe temsilcisi A.P’de vardı” ifadelerini kullandı.

“ÜSTÜNÜN KAPATILDIĞINI ÜZÜNTÜYLE ANLADIM”

İlçe Milli Eğitim Müdürü M.G’nin “Ben çözeceğim, sen bekle, acele etme” demesinden ötürü beklemek zorunda kaldığını belirten İngilizce öğretmeni dilekçesinin devamında, “Geçtiğimiz 2 Nisan’da okul iftar gecesinde ilçe milli eğitim müdürümüz M.G’nin uyarı gibi sözü “Nerede başlayıp nerede durman gerektiğini iyi bilmen lazım, değil mi?” şeklinde söyleyince mağduriyetimin özellikle üstünün kapatıldığını üzüntüyle anlamış oldum. Bu konuda daha fazla mağdur edilmemek adına gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim” dedi. Haberin yayınlanmasının ardından dokuz8HABER'e ulaşan "Bahsi geçen olay ve kişinin ithamlari tamamen asılsızdır ve hiç bir dayanağı yoktur" derken iddialarla ilgili resmi sürecin devam ettiğini,  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettiş'in beklendiğini" söyledi.