Manisa'da bir otelde düzenlenen toplantıya Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Yaşar Artar, Saadet Partisi eski il baskanı Sezai Yılmaz, il ve ilçe yöneticileri katıldı. 

Ramazan Duman


Manisa'nın en önemli sorunlarının başında imarın geldiğini kaydeden Duman, başkan seçilmesi durumunda ilk olarak kentin imar sorununu çözeceğini söyledi. Duman projelerini başlıklarıyla şöyle tanıttı “Manisa büyüyor ama fakirleşiyor da; ülkede ekonomik krİz nedeniyle yoksulluk sınırının altında yaşayan aile sayısı yükseldi, Devletin sosyal yardımlarında artış var, aynı akıbet Manisa’ da da yaşanıyor, özellikle Şehzadeler sınırlarında. 5 yıl önce Manisa’ da yardımlardan toplam 250 bin kişi yararlanırken, bu sayı geçen yıl toplam 434 bine yükseldi. 167 Bin nüfuslu Şehzadeler’ de toplam nüfusun 9’ da biri yaşarken, yardımın 4’ te birlik bölümü bu ilçede dağıtıldı.

Manisa’da kira ve ev sahibi olmak artık büyük bir dert; aslında bu rant ekonomisinin bir sonucudur.  Bu konu biraz da hem iktidarın hem de büyükşehirin bölgesel bir kalkınma modeli olmamasından kaynaklanıyor. Siyaset ve İmar zenginleri bu ülkeye ekonomik adaletsizliklere yol açan ahlaki yozlaşmanın bizatihi sorumlularıdır; çiftçi, esnaf, işçi, işveren, tüm üretici kesimler ve halk bu siyasi yozlaşma nedeniyle şehir zenginliği içinde ortak bir huzur ve gelir artışından faydalanamıyor. Bizim belediyeciliğimizde en başta ahlaki siyaset ve hakkaniyetli, güvenilir ve şeffaf hizmet belediyeciliği öne çıkacaktır.”


“Belediyenin parasını doğru yatırımlarda kullanacağını ifade eden Duman “Ben kamuoyuna adaylığımı açıklarken şeffaflık, birlikte yönetim, uzman kadrolarla akılcı çözümler, tasarruflu harcama ve bütçe denetimi vaat ediyorum. Başkan seçilirsem çalmayacağım, çırpmayacağım.”