Kamuoyunda Fatih Terim Fonu olarak bilnen dolandırıcılık yöntemine ilişkin ünlü futbolcuların Denizbank şube müdürü Seçil Erzan’a elden teslim ettiği ve nereye gittiği bilinmeyen paranın miktarının 43 milyon 920 bin dolar ve 15 milyon 625 bin lira olduğu iddia ediliyor. 

Başlatılan soruşturma kapsamında Seçil Erzan ile birlikte altı kişinin tutuklu olduğu davada futbolcuların milyonlarca doları elden teslim etmesi dikkat çekmişti.  Dolandırıcılık davasına ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın futbolda şike soruşturması başlattığı öğrenildi. Bu kapsamda bankacı Seçil Erzan ile fon ve para trafiği içinde bulunan futbolcular, bu sporcuları Erzan’a yönlendiren isimler, bunlar arasındaki ilişkiler incelenecek.

Habertürk’ten Bülent Aydemir’in kaleme almış olduğu yazıda, Seçil Erzan’ın ilişki içinde olduğu futbolcular ve spor insanlarıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu da inceleme başlattı. Bu kapsamda Bankacı Seçil Erzan ile fon ve para trafiği içinde bulunan futbolcular, bu sporcuları Erzan’a yönlendiren isimler ve bunlar arasındaki ilişkilerin inceleneceği öğrenildi.

‘PARALARIN ELDEN TESLİM EDİLMESİ ŞÜPHELİ"

Soruşturma kapsamında paranın kaynağına ilişkin inceleme yapılacak. Erzan’a verilen paranın banka üzerinden değil de elden teslim edilmesinin, büyük miktarda paranın kaynağına ilişkin şüpheler doğurduğu iddia ediliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve adli soruşturma süreciyle birlikte Maliye’nin de devreye girebileceği belirtiliyor.

ŞİKE FAALİYETLERİNDEN SAĞLANAN GELİR OLABİLİR

Aydemir bakanlık soruşturmasına ilişkin “Anladığım kadarıyla bu olayda kullanılan ve elden iletilen paranın şike faaliyetleriyle ilgili olup olmadığı araştırılacak. Bakanlığın dopingle mücadele konusunda da cezaları artıran kapsamlı bir çalışması bulunuyor” dedi.