Aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı, Meclis Başkanvekili ve Parti Sözcüsü’nün bulunduğu 20 milletvekili, mahkeme kararı veya İçişleri Bakanlığı’nın tahditi nedeniyle yurt dışına çıkamıyordu ancak Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yasağı kaldırıldı. HEDEP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu’nun, mahkemeye yaptığı itiraz 17 Kasım’da kabul edildi. Gergerlioğlu, yasağın kalkmasıyla ilk yurt dışı gezisini de TBMM heyetiyle Azerbaycan’a yaptı.

Konuya ilişkin Medyascope’a konuşan Gergerlioğlu, birçok milletvekilinin yurt dışına çıkış yasağının idari tahditle alındığına değinerek, “Partimiz de bu noktada yoğun bir gayret sarf ediyor çünkü milletvekiline konulan bir yurtdışı yasağı yurtdışındaki seçmenleriyle görüşmesini ve siyaset yapmasını engelliyor” dedi.

‘İKİ BUÇUK YILDIR HACCA GİDEMİYORDUM’

HEDEP milletvekillerinin İçişleri Bakanlığı’nın tahditler kararlarına itirazlarını sürdürdüğünü belirten Gergerlioğlu, hakkındaki karara ilişkin “Büyük bir sevinçle karşıladım çünkü iki buçuk yıldır gitmek istediğim hacca eşimle birlikte gidemiyordum, birçok yurtdışı davetine katılamıyordum” diye konuştu.

‘KURTULMUŞ VE TUNÇ ÖNEMLİ GAYRET SARF ETTİ’

Gergerlioğlu, önceki dönem Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un ve ilgili bakanların konuyla ilgili hiçbir desteği olmadığını vurgulayarak, yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un ve Numan Kurtulmuş’un yardımcı olduğunu söyledi: “Aslında bu büyük bir skandaldı ve önceki Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un bu konuda hiçbir desteği olmamıştı. Önceki Bakanların ve Meclis Başkanı’nın aksine, bu dönemde biraz daha bize destek olundu. Yasak sonunda kaldırıldı. Adalet Bakanımız da bu noktada önemli bir gayret sarf etti. Meclis Başkanımız da keza önemli bir gayret sarf etti en sonunda.”