Sakarya'nın Erenler ilçesinde birçok mahallede sebebi henüz bilinmeyen bir koku yayıldı. Kokuyu hisseden vatandaşlar panikle sokaklara çıktı.

Kokudan rahatsız olan ve maskelerle dışarı çıkan vatandaşlar, kokunun Sakarya Nehri'nden geldiğini ileri sürdü. Nehre kimyasal madde döküldüğü iddiaları üzerine AFAD, itfaiye, doğalgaz yetkilileri ve polis ekipleri bölgeye sevk edildi.

Ekipler, kokunun kaynağını tespit etmek için yoğun bir çalışma başlattı ve Sakarya Nehri'nden numuneler aldı. Çalışmalar devam ediyor.

Küpçüler Mahallesi sakini Oğuz Bertan, "Evde oturuyorduk, bir anda doğalgaz kokusuna benzer bir koku yayıldı. Dışarı çıktık ve tüm mahallenin dışarıda olduğunu gördük. Doğalgaz yetkililerine haber verdik. Sakarya Nehri'ne kimyasal atık döküldüğü söyleniyor, kokudan durulmuyor. Çocuklarımız var, endişeliyiz" dedi.

Bir başka vatandaş Atilla ise, "Şu anda Sakarya Nehri'nden zehir akıyor. Çocuklarımız, yaşlılarımız nefes alamıyoruz. Zehirli bir atığın nehre döküldüğü söyleniyor" diye konuştu.

VALİLİK:

AFAD ekiplerince yapılan ilk belirlemelere göre halk sağlığını tehlikeye düşürmeyecek bir koku tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Valiliğimiz koordinesinde Çevre Şehircilik ve İklim İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Erenler Belediyesi ve AFAD'dan 25 kişilik ekip oluşturulmuş ve kokunun kaynağı ivedilikle araştırılmaya başlanmıştır. Gerekli detaylı bilgi, koku kaynağı tespit edildiğinde kamuoyuyla tekrardan paylaşılacaktır."

Sakarya Valiliği