Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın 25 Ağustos 2018’de gerçekleştirmek istediği 700’üncü hafta eylemine katılmak için Beyoğlu’nda bulunan Hazzopulo Pasajı’nda bekleyen yurttaşlara polisin biber gazlı müdahalesi sonucu çok sayıda kayıp yakını yaralandı. Eylemcilerden Aydın Aydoğan’ın kolu kırıldı ve vücuduna çok sayıda plastik mermi sıkıldı.

Müdahalenin ardından Aydoğan ve kayıp yakınlarından Maside Ocak ile hak savunucusu Leman Yurtsever, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Aydoğan, savcılığın suç duyurusuna "takipsizlik" kararı vermesinin ardından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu. AYM, polislerin “kötü muamele yasağını ihlal ettiğini" belirterek, söz konusu polislerin yargılanmasına karar verdi. Ayrıca Aydoğan’a 60 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

AYM kararının ardından dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderildi. Burada şahitlerin dinlenilmesi ve dosyada yer alan görüntülerin bilirkişi tarafından incelemesine karar verildi.