Türkiye’de liste başı olan pek çok popüler şarkının bestecisi, söz yazarı olan şarkıcı Gülşen’in hayatı merak ediliyor. Gülşen kaç yaşında sorusuna yanıt arayan kişiler, ünlü sanatçının biyografisini araştırıyor. Bangır Bangır, Beni Durdursan mı?, Yurtta Aşk Cihanda Aşk, Of… Of… adlı albümlerin sahibi, günümüzde en popüler şarkıcılardan birisi kabul edilen Gülşen kimdir? Hayatı ve kariyeriyle birlikte sizlerle paylaşıyoruz!

Şarkıcı Gülşen Kaç Yaşında?

1996 yılından günümüze kadar müzik piyasasında pek çok popüler şarkıya imza atmış sanatçı Gülşen’in yaşı merak edilmektedir.

Takipçileri tarafından internette ve sosyal medyada yapılan araştırmalara yönelik bilgileri bu kapsamda paylaşıyoruz. Şarkıcı Gülşen kaç yaşında?

Sanatçı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu’nun doğum tarihi 29 Mayıs 1976’dır. Bu bilgilerden hareketle sanatçı Gülşen 2024 yılı itibariyle 48 yaşındadır diyebiliriz.

Besteci kimliğinin yanı sıra şarkı yazarı olarak da bilinen sanatçı Gülşen biyografisinden hareketle hayatına yönelik bilgileri sizlerle paylaşalım…

Gulsen Kac Yasinda 1

Şarkıcı Gülşen Hakkında

Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, 29 Mayıs 1976 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Çocukluk yıllarını Çapa’da geçiren Gülşen, Şehremini Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra İTÜ konservatuar kazansa da, bu dönemde çalışması nedeniyle eğitimini yarıda bıraktı. 1995 yılında sahne almış olduğu bir barda keşfedilen Gülşen’e albüm teklifi yapılırken, o dönem Raks Müzik ile albüm anlaşması sağladı.

Gülşen İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan Çapa’da doğup büyümüştür. Ancak ailesi aslen Orduludur. Babası Arslan Bayraktar makine mühendisidir ve annesi Nimet Bayraktar ev hanımıdır.

Kariyerinin ilk dönemlerinde barlarda sahne alan şarkıcı Gülşen, 1995 yılında Ataköy’de sahne alırken Serap Turgay tarafından beğenilmiş, eşi Özkan Turgay tarafından da albüm teklifi almıştır. Bu dönemde üç ay boyunca Çelik ve Bendeniz’e geri vokallik yapan sanatçı Gülşen, ilk albüm hazırlıklarına da başlamıştır.

Gülşen’in ilk albümü Be Adam 1996 yılında piyasaya sürüldü ve o dönem adından söz ettiren şarkıcılar arasında yer aldı. İlgili dönemde evliliğine odaklanan Gülşen, birkaç yıl müzik kariyerini geride bıraktı.

Daha sonra 2004 yılında Of… Of… adlı albümüyle daha büyük bir çıkış yakalayan Gülşen, aynı isimli hit şarkısıyla Altın Kelebek ve Kral TV Video Müzik Ödülü kazandı.

2006 yılında yayınladığı Yurtta Aşk Cihanda Aşk isimli albümüyle de başarı yakalayan Gülşen, daha sonra 2013 yılında Beni Durdursan mı? isimli albümüyle Türkiye’nin en çok satan albümüne imza attı. 2015 yılında yayınladığı Bangır Bangır adlı albümü ise yayınlandığı yıl Türkiye’de en çok satılan ikinci albüm olma başarısı sağladı.

Gülşen şarkılarıyla Türkiye Resmi Müzik Listesi’nde haftalarca bir numara kalmış, özellikle Yurtta Aşk Cihanda Aşk, Bir İhtimal Biliyorum, İltimas, Bangır Bangır, Kardan Adam, Yatcaz Kalkcaz Ordayım, Yeni Biri, Bi’ An Gel gibi şarkılarıyla başarı sağlamıştır.

2015 yılında YouTube Türkiye’nin en fazla izlenen kadın sanatçısı olan Gülşen, günümüze kadar toplamda altı adet Altın Kelebek ve dokuz adet Kral Türkiye Müzik Ödülü kazanmıştır.

Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, sosyal sorumluluk projeleriyle de tanınan bir isimdir. UNICEF’in Stars of İstanbul eğitim projesinde 2011 yılında En Parlak Yıldız adında bir şarkı yazdı ve seslendirdi.

25 Ağustos 2022 tarihinde bir konserinde sarf ettiği sözler nedeniyle tutuklanan Gülşen, 29 Ağustos 2022 tarihinde tutukluluğuna yapılan itirazın kabul edilmesiyle konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha sonra konutu terk etmeme şartı da kaldırılmıştır.

Gülşen kaç yaşında ve kimdir sorularına yanıt arayanlar için ünlü sanatçının biyografisini bu şekilde özetleyebiliriz. Şimdi kısaca yapmış olduğu evlilikler hakkındaki bilgileri paylaşalım…

Gulsen Kac Yasinda 4

Gülşen Kiminle Evli?

Gülşen kimdir sorusuna yanıt arayan kişiler, ünlü ismin yapmış olduğu evlilikleri de merak ediyor. Sanatçı Gülşen evli mi? İşte yanıtı…

Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, müzik yapımcısı, aranjör ve besteci Ozan Çolakoğlu ile evlidir. 2016 yılının Haziran ayında evlenen çiftin Azur Benan adında bir oğlu bulunmaktadır.

Gülşen kiminle evli sorusunu bu şekilde yanıtlarken ünlü sanatçının bir de önceki evliliğinden söz etmek gerekir.

Şarkıcı Gülşen, ilk albümü olan Be Adam’ın 1996 yılında piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra 1997 yılında gece kulübü işletmecisi Murat Varol ile evlenmiştir. Bu dönemde evliliği nedeniyle müzikal kariyerine bir müddet ara veren Gülşen, 2000 yılında Varol’dan boşanmıştır.

Gulsen Kac Yasinda 3

Gülşen'in Albümleri ve Şarkıları

Gülşen kaç yaşında sorusuna yanıt arayanlar, özellikle ünlü sanatçının albümlerini ve şarkılarını merak ediyor.

İlk albümünü 1996 yılında yayınlayan Gülşen Çolakoğlu, şarkılarıyla Türkiye’de en çok dinlenen isimler arasında yer almış, bu kapsamda pek çok ödül kazanmıştır.

Gülşen’in albümleri ve şarkıları aşağıdaki gibidir:

  • Be Adam – 1996, Albüm
  • Erkeksen – 1998, Albüm
  • Şimdi – 2001, Albüm
  • Of… Of… - 2004, Albüm
  • Yurtta Aşk Cihanda Aşk – 2006, Albüm
  • Ama Bir Farkla – 2007, Albüm
  • Önsöz – 2009, Albüm
  • Beni Durdursan mı? – 2013, Albüm
  • Bangır Bangır – 2015, Albüm

Gülşen kaç yaşında sorusuna yanıt arayanlar için alternatif soruları yanıtlayalım. İşte ayrıntılar…

Gülşen Kaç Yaşında Ünlü Oldu?

Gülşen, 1995 yılında İstanbul Ataköy’de sahne alırken keşfedilmiş, daha sonra albüm teklifi almıştır. Bu dönemde henüz 19 yaşında olan Gülşen’in ilk albümü Be Adam 1996 yılında yayınlanmıştır.

Kısa süreler içerisinde büyük bir üne kavuşan Gülşen’in 20’li yaşlarının başında en çok tanınan isimler arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

Gülşen Kaç Yaşında Evlendi?

Gülşen’in yapmış olduğu evlilikleri merak eden kişiler, bu evlilikleri kaç yaşında gerçekleştirdiğini de araştırıyor.

Gülşen ilk evliliğini gece kulübü işletmecisi Murat Varol ile 1997 yılında yapmıştır. Gülşen ilk evliliğini yaptığında henüz 21 yaşındaydı. Daha sonra 2000 yılında boşanan Gülşen, 2016 yılına kadar başka bir evlilik yapmamıştır. Gülşen 2016 yılında besteci, aranjör ve müzik yapımcısı Ozan Çolakoğlu’yla yapmış olduğu ikinci evlilikte 40 yaşındaydı.