Yürütücülüğünü Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İskender Peker’in yaptığı “Sosyal Yardım Süreçlerinde Blokzincir Temelli Ulusal Bağış Yönetim Sistemi Tasarımı” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

WhatsApp Image 2023-11-15 at 14.35.20 (1)

Proje ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

3005-Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında TÜBİTAK’a sunulan proje blokzincir teknolojisinden yararlanarak “İyilik Zinciri” adında merkezi olmayan bir bağış talep ve takip sistemi oluşturmayı amaçlamaktadır. Blokzincir teknoloji sayesinde bağış toplama ve ilgili ihtiyaç sahibine ulaştırılması sırasında bağışçının ve bağışı alanın, güven ve şeffaflık sistemi içerisinde çözüme ulaşmasını sağlamayı öngörüyor.Proje kapsamında, blokzincir akıllı sözleşmeler temelli ulusal bağış yönetim sisteminin tasarlanması, uygulamasının geliştirilmesi ve elde edilen sonuçların değerlendirilmesi hedeflenmektedir.

Projesinden dolayı Prof. Dr. İskender Peker’i tebrik eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bilindiği üzere blokzincirteknolojisi2008 yılında ilk ortaya çıkmasından bugüne kadar geçen sürede hemkamu hem de özel sektör tarafından yakından ilgi ile takip edilmektedir. Dijitalleşmenin giderek yaygınlaşması ve artmasıyla beraber bu ve buna benzer teknolojiler ödeme yöntemi olarak tercih ediliyor. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İskender Peker hocamız tarafından bu alanda yürütücülüğü yapılan çalışmanın TÜBİTAK tarafından kabul edilmesi de bizleri hayli memnun etmiştir. Bu vesileyle de hocamızı ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”