İzmir'in Torbalı ilçesinde, bir lokantada patlama meydana geldi. Patlamada 3'ü olay yerinde, 1'i ise hastanede olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 57 kişi tedavi altına alındı.

DHA'nın haberine göre Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi'ndeki bir dükkanda saat 15.00 sıralarında patlama oldu.

İhbarı üzerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

İzmir Valisi Süleyman Elban'ın açıklamasına göre, şırdan satan dükkandaki patlama sanayi tipi bir tüpten meydana geldi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada bölgeye İzmir AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğü'nden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edildiğini söyledi.

Yerlikaya açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan bir kıraathanede ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir. Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."

BAKAN YERLİKAYA: MAALESEF 1 VATANDAŞIMIZ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya daha sonra yaptığı bir başka paylaşımda, patlamada can kaybının ve yaralı sayısının arttığını kaydetti. Yerlikaya, "Maalesef 1 vatandaşımız daha hayatını kaybetmiş, vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 5'e yükselmiştir. 57 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Kaynak: aa