İşçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, küresel salgın nedeniyle tarihinde ilk defa kitlesel etkinliklerle kutlanamadı. Ancak 1 Mayıs ruhu meydanlarda olamasa da Türkiye’nin dört bir yanında pencere ve balkonlarda yaşadı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm dünyayı etkisi altında tutan Koronavirüs Kovid19 salgını nedeniyle dünyada 130 yılı, Türkiye'de 115 yılı bulan tarihinde ilk defa kitlesel etkinliklerle kutlanamadı. Bunun yerine Türkiye'nin dört bir yanında 1 Mayıs akşamı saat 21:00'da balkonlara ve pencerelere çıkan milyonlarca yurttaş 1 Mayıs coşkusunu evlerinden sokaklara taşıdı. Farklı farklı il ve bölgelerde halk İşçi Marşı'nı okuyup şarkılar söyledi, ıslıklara alkışlar karıştı. dokuz8HABER, Türkiye’nin dört bir yanındaki kutlamaları an be an paylaştı.

ANKARA'DA KIZIL ORDU VE İŞÇİ MARŞI İLE KUTLAMA

İSTANBUL'UN İLÇELERİNDE 1 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI

ANTEP'TEN BURSA'YA HATAY'DAN MUĞLA'YA KADAR 1 MAYIS COŞKUSU

   

TAKSİM'DE 1 MAYIS'A MÜDAHALE

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü  kitlesel etkinliklerle kutlayamayan emek ve meslek örgütleri günlerdir çeşitli işyerlerinde  etkinlikler düzenledi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 1 Mayıs'a yönelik sanayi siteleri, fabrika ve atölye önlerinde eylem ve etkinlikler düzenledi, kutlamalar yaptı. Bu etkinliklerde 1977 yılı katliamı başta olmak üzere 1 Mayıslarda hayatını kaybedenler anıldı.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul'da Taksim Meydanı’nda yapılmak istenen sembolik 1 Mayıs kutlamasına izin vermeyen polisler, aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı. Çerkezoğlu ve beraberindekiler kısa süre sonra serbest bırakıldı.