Bu yıl “Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz” sloganıyla düzenlenen Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nda 10 binlerce kişi yer aldı.

Bu yılki sloganı, “Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz” olarak belirlenen Vodafone 39. İstanbul Maratonu’na 10 binlerce kişi katıldı. Maratonun yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çift yönlü sabah erken saatlerden itibaren araç geçişine kapatıldı. Başlangıç noktasına ulaşım için Avrupa yakasından Mecidiyeköy, Taksim ve Sultanahmet’ten servislerin sağlandığı Maraton’a çoğu kişi kendi imkanlarıyla katılım sağladı.

Maratonun 42 kilometrelik etabını erkeklerde Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich, kadınlarda Kenyalı atlet Ruth Chepngetich kazandı. 42 kilometrelik profesyonel koşuların start almasının ardından halk koşusu başladı. Köprü üzerinde bir birinden renkli görüntüler yaşandı. Halayların çekildiği yogaların yapıldığı koşuda, birçok yurttaş ise köprü üzerinde hatıra fotoğrafları çekti.

‘BENİM KIZIM OKUYACAK'

Maratona sivil toplum örgütlerinden yoğun katılım oldu. Çevre örgütlerinden vakıflara birçok kurum yürüyüşe kendi pankart ve dövizleriyle katılım sağlarken, maratonun en dikkat çekici kurumları ise Halkevleri Vakfı’nın “Benim Kızım Okuyacak” kampanyası ve Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın “Düşlere güç ver” sloganıyla maratona katılması oldu.

“Benim Kızım Okuyacak” kampanyasıyla maratona katılan yurttaşlar kampanyanın adının yazılı olduğu tişörtlerin yanı sıra dev flamalar da taşıdı. Kampanyaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da destek verdi. Bir süre grupla koşan Kerestecioğlu ardından Ali İsmail Korkmaz Vakfı ile koşusuna devam etti. 15 kilometrelik parkur boyunca Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafını giymiş olan koşucuların en önünde Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz yer aldı.

‘DÜŞLERE GÜÇ VER’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, bağımsız milletvekili Aylin Nazlı Aka, sanatçı Melike Demirağ ve tiyatrocu Hülya Karakaş da koşuda yer aldı. Koşu boyunca “Ali İsmail Korkmaz”, “Düşlere güç ver” sloganı atan koşuculara, maratona katılan diğer yurttaşlar alkışlarla destek verdi.

ALİ İSMAİL TİŞÖRTÜNE ENGEL

Yürüyüş öncesi Ali İsmail Korkmaz'ın tişörtleriyle alana giriş yapanlara polis müdahalesi gerçekleşti. ALİKEV'den Sıla Çınar, "Alana girişte polis beni kenara çekti. Üzerindeki tişörtü çıkar dedi. Ben gerekçesini sordum,bana Ali İsmail fotoğrafının siyasi simge olduğunu söyledi” dedi.

Asya’dan Avrupa yakasına geçen grup Gezi direnişine atıfta bulunarak, kol kola girerek hatıra fotoğrafı da çektirdikten sonra maratona devam etti. Maratonun sonunda tüm koşuculara madalya verildi.