Ankara'da 10 Ekim 2015'te IŞİD'in saldırısı sonrası 103 kişinin katledilmesinin üzerinden 51 ay geçti.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar bir kez daha Ankara'da saldırının yapıldığı Gar Meydanı'nda bir araya geldi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri okundu anıları için saygı duruşunda bulunuldu. Burada bir konuşma yapan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, yargılama sürecinin devam ettirilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

COŞGUN: MAHKEME SALONLARINI DOLDURMAMIZ LAZIM

"Biz mahkeme salonlarını doldurmazsak içimize sinmeyecek sonuçlar çıkabilir." diyen Coşgun, ellerinde sadece bir ceza dosyasının olduğunu ve bunu takip etmeketen başka çarelerinin olmadığını vurguladı.

"365 GÜN SİZDEN DAYANIŞMA BEKLİYORUZ"

Faillerin cezalandırılması için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirten Coşgun, "İnsanların yılda 12 defa bu meydana gelmesi onlardan bir şey eksik etmez. Aileler 365 gün sizden dayanışma bekliyor. Mutlaka gerçek failler ortaya çıkacak kimsenin gücü gerçekleri saklamaya yetmez. Bir 20 yıl sonra şunu diyeceğiz bu davanın peşini bırakmadık ve suçlular cezalandırıldı, önemli bir şey yaptık. Mücadeleyi bir an olsun bırakmazsak bizim vicdanımız rahat olacak” diye belirtti. Foto: MA