CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bulunan bir kuran kursunda çocuğa yönelik şiddet uygulanan görüntüleri paylaşmıştı. Bunun sonucunda Diyanet’e bağlı Bedir Efendi Kuran Kursu sadece iki haftalığına kapatıldı.

Konuya ilişkin şiddet anının video sunu paylaşan Öztunç, Ali Erbaş’a “Diyanet İşleri Başkanı bunun hesabını sor ve millete bilgi ver” çağrısında bulunmuştu. Görüntülerin sosyal medyada büyük bir tepki çekmesinin ardından adli ve idari soruşturma başlatıldı. Şiddet uyguladığı ileri sürülen 15 yaşındaki çocuğun ifadesi alındı.

KURAN KURSU 2 HAFTA SÜREYLE KAPATILDI

Öte yandan Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Kuran Kursu, geçici olarak iki hafta süreyle kapatıldı. Kurstaki öğrenciler evlerine gönderildi. Öğrenciler, bu süre içerisinde eğitimlerine, internet üzerinden devam edecek. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın görevlendirdiği iki müfettişin ise yarın incelemelere başlayacak.

İKİ MÜFTTİŞ İNCELEMEDE BULUNACAK

Şiddet gören çocuk ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce koruma altına alındı. Çocuğun Şanlıurfa’da yaşayan ailesi tarafından hafızlık eğitimi için Kuran kursuna kaydının yapıldığı, aileyle irtibata geçildiği, çocuğun aileye teslim edileceği öğrenildi. İki müfettiş incelemelerde bulunacak.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bulunan bir kuran kursunda çocuğa yönelik şiddet uygulandığını belirterek, "Diyanete bağlı kuran kursunda çocuklarımıza yapılan bu davranışı onaylayan hiçbir hemşerim olamaz. Atatürk’e hakaret eden Diyanet İşleri Başkanı bunun hesabını sor ve millete bilgi ver” çağrısında bulunmuştu.