23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 100. açılış yıl dönümü koronavirüs salgınına rağmen tüm ülkede kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 100. açılış yıl dönümü, tüm dünyada hızla yayılan koronavirüs salgınına rağmen büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Salgın nedeniyle evde kalan yurttaşlar, 23 Nisan'ı evlerinde hazırladıkları bir çok etkinlikle ve balkonda kutluyor.

MERSİN'DE 23 NİSAN: HAYAT BAYRAM OLSA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan dolayısıyla kentin sokaklarında konvoy düzenleyerek Merslinlilerin 23 Nisan'ını kutladı.

ANKARA'DA KÜRTÇE EZGİ VE ÇAV BELLA İLE 23 NİSAN KUTLANDI

Ankara’da bayraklarla balkonlara çıkan yurttaşlar, “Çav Bella”, “İzmir Marşı” ve Kürtçe ezgilerle bu özel günü kutladılar. Ankara Keçiören'de bulunan 19 Mayıs Caddesi'nde binalar bayraklarla donatılırken, kutlama yapan halk güzel görüntüler oluşturdu.

KIRKLARELİ'DE BELEDİYE EKİPLERİ MAHALLE MAHALLE GEZDİ

Kırklareli'de 23 Nisan'da çocuklar için belediye ekipleri tarafından hazırlanan araç, mahalle mahalle gezerek, İzmir Marşı'nı çaldı. Mahallelerde araç dolaşırken çocuklar evlerden eşlik etti.

TUNÇ VE NEPTÜN SOYER İZMİRLİLERİN BAYRAMINI KUTLADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, kentin sokaklarında belediye aracıyla gezerek İzmirlilerin #23Nisan Bayramı'nı kutladı.

İLK GÖRÜNTÜLER İZMİR'DEN

İzmir'de 23 Nisan kutlamaları kapsamında saat 10.00 da Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda resmi araçlar geçiş yaptı.

İMAMOĞLU TAKSİM'E ÇELENK BIRAKTI

23 Nisan kutlamaları kapsamında Taksim Meydanı’nda resmi tören düzenlendi. Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu katıldı. [caption id="attachment_34412" align="alignnone" width="814"] Taksim'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla 23 Nisan kutlaması[/caption] Sosyal mesafenin korunduğu törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Resmi tören, İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı’nın anıta çelenk koymasıyla sona erdi İmamoğlu, resmi törenin bitiminden sonra, İBB çelengini Cumhuriyet Anıtı’na bıraktı. İmamoğlu’nun ardından sırasıyla CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu da anıta çelenk bıraktı.

İSTANBUL'DA ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından çocuklara hediye paketleri dağıtıldığını duyurdu. İmamoğlu, "100 bin çocuğumuza 23 Nisan paketleri ulaşıyor. İstanbul'un çocukları özgür, mutlu ve Cumhuriyet ile büyüyecek. #23NisanKutluOlsun" paylaşımını yaptı.

TUNÇ SOYER'DEN SANATÇILARLA BERABER 100. YIL KUTLAMASI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, birçok aydın ve sanatçının mesajlarının yer aldığı video ile paylaşım yaptı. Soyer paylaşımında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve yol arkadaşlarına selam olsun!" dedi.

MECLİS'TE CUMHURBAŞKANSIZ KUTLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclisin açılışının 100. yıl dönümü törenleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk bırakacak, Anıtkabir ve İlk Meclis Binası'nda düzenlenecek anma törenlerine katılacak. Şentop, özel gündemle toplanacak TBMM Genel Kuruluna başkanlık edecek, Mecliste gerçekleştirilecek havai fişek, ışık ve lazer gösterisini izleyecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Anıtkabir ve İlk Meclis Binası'nda düzenlenecek anma törenlerine ve özel gündemle toplanacak TBMM Genel Kuruluna iştirak edecek. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Anıtkabir'deki törene ve özel gündemle toplanacak TBMM Genel Kuruluna katılacak.

KUTLAMALARA DEVAM EDİLİRKEN TÜRKİYE'DE ÇOCUK HAKLARINA DAİR RAPORLAR YAYINLANDI

Çocukların yüzde 32’si yoksul

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılında, ülkenin geleceği çocukların acı tablosunu “Türkiye Çocuk Yaşam Hakları İhlalleri Raporu”yla gözler önüne serdi. Rapora göre, 2006- 2019 yılları arasında çocuklara yönelik cinsel istismar suçları 10 kat arttı. Ayrıca raporda, 3 bin 100 çocuğun tutuklu ve hükümlü olarak, 780 çocuğun ise anneleriyle birlikte cezaevlerinde bulunduğu kaydedildi.

Çocuklara cinsel istismar 15 yılda 10 kat arttı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılında, ülkenin geleceği çocukların acı tablosunu “Türkiye Çocuk Yaşam Hakları İhlalleri Raporu”yla gözler önüne serdi. Rapora göre, 2006- 2019 yılları arasında çocuklara yönelik cinsel istismar suçları 10 kat arttı. Ayrıca raporda, 3 bin 100 çocuğun tutuklu ve hükümlü olarak, 780 çocuğun ise anneleriyle birlikte cezaevlerinde bulunduğu kaydedildi.

FENERBAHÇE'DEN TARİHİN EN BÜYÜK PANKARTI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Fenerbahçe tarafından dev bir pankartla kutlandı. Fenerbahçe Kulübü, Saraçoğlu'ndaki Maraton tribününe 520 kilogram ağırlığında ve 35 metre yüksekliğinde bir Atatürk pankartı astı. Kulüpten yapılan açıklamada: "Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi önündeyken çekilmiş fotoğrafının, 95 metre genişliğe, 35 metre yüksekliğe sahip, 520 kilogram ağırlığındaki pankartı, Ülker Stadı'nın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Maraton tribününe asıldı. Bu özel fotoğraf bugüne dek stadımıza asılan en büyük pankart olarak da kayıtlara geçti" denildi. Başkan Ali Koç ise resmi siteden şu açıklamayı yaptı: "Bugün, stadımıza bayramımızı kutlamak için geldik. Ve kalpleri bizimle olan milyonlar var yanımızda! Ne büyük onur, nasıl bir gurur...Bu fotoğraf; Atamızın önderliğinde, bağımsız Türk devletinin temel taşı, milli egemenliğimizin simgesi olan meclisimizin açıldığı gün... Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşaması ve çocuklarımıza eşsiz bir gelecek bırakmak için yaptı her şeyi. Minnettarız, bizim için, ülkemiz için yaptıklarına. Atam! Bizlere bıraktığın güzel ülkemizin geleceği, aydınlık yüzümüz olan çocuklarımıza; çocuklarımız bize emanet!''

ESENYURT'TA 23 NİSAN KUTLAMASI

https://twitter.com/dokuz8haber/status/1253321476545097728?s=20