Bugün #11Şubat Perşembe, #dokuz8Bülten ile karşınızdayız. Anayasa Mahkemesi’nin kararının Meclis’te okunmasıyla CHP’li Enis Berberoğlu yeniden milletvekili oldu. Boğaziçi eylemleri bugün de devam etti, Beyazıt’ta destek eylemi yapan İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri polisin engellemesi nedeniyle “yürüyerek” açıklama yaptı. Gözaltına alınan arkadaşları için Çağlayan Adliyesi’ne gelen öğrenciler de gözaltına alındı. Aşılamada ikinci doz uygulamasından marketlerde sigara yasağına, İBB’nin tablet dağıtımından TSK’nın Gare operasyonuna günün öne çıkan başlıklarını sizin için derledik.

ENİS BERBEROĞLU YENİDEN MİLLETVEKİLİ

Anayasa Mahkemesi kararının TBMM’de okunması ile yeniden milletvekili olan Enis Berberoğlu Salı günü Meclis’te olacak, önce CHP Grup Toplantısı’na, sonra TBMM Genel Kurulu’na katılacak. ABD'nin gündeminde ise bir başka tartışmalı dava, Osman Kavala davası vardı. ABD Dışişleri Bakanlığı, “suçlamaların temelsiz olduğunu” belirterek Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Bolu'daydı, kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcileri ile buluştu. Kılıçdaroğlu, "en büyük zenginlik kaynağımız" dediği gençlerin neden yurtdışına gittiğini sordu. HDP’nin parti ziyaretlerinde sıra DEVA Partisi’ndeydi, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “parlamenter sisteme geçişi” konuştuklarını söyledi. Günün sıcak gelişmelerinden biri olan Türk Silah Kuvvetleri’nin Irak’ta yürüttüğü Gare operasyonunda 3 askerin yaşamını yitirdiği açıklandı.

MİLLETE SESLENİŞ NE OLDU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Pazartesi gününden müjdesini verdiği ve "güzellikler" olacağını söylediği "Millete Sesleniş" ilginç biçimde yayınlanmadı. Kimileri Erdoğan'ın grup konuşmasını kastettiğini savunurken, "bir aksilik olduğunu" düşünenlerin sayısı da az değil. #dokuz8HABERANALİZ ile "Millete Sesleniş var mıydı, yok muydu?" diye soruyoruz. https://dokuz8haber.net/gundem/politika/carsamba-gunu-millete-seslenis-var-miydi-yok-muydu/

CANLI YAYIN / GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ #dokuz8GÜNDENKALAN'DA

ÖĞRETİM ÜYELERİ “YÜREYEREK” AÇIKLAMA YAPTI

Boğaziçi Üniversitesi eylemleri Güney Kampüs içinde devam ederken, Beyazıt’tan destek geldi. İstanbul Üniversitesi akademisyenlerinin basın açıklamasına polis engel çıkarınca, öğretim üyeleri yürüyerek açıklama yaptı. Gözaltındaki arkadaşları için Çağlayan Adliyesi’ne gelen öğrenciler polis müdahalesi ile karşılaştı ve çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

CANLI YAYIN'DA AKDENİZ GÜNDEMİ

Habere Güven Genel Yayın Yönetmeni Güven Boğa ve BirBuçuk TV Genel Yayın Yönetmeni Armağan Kabaklı'nın katıldığı, gazeteci Bekir Güneş’in sunduğu #dokuz8GÜNDEMAkdeniz programında Çukurova'nın gündemi konuşuldu

KORONAVİRÜS AŞISINDA İKİNCİ DOZ BAŞLADI

Kovid-19 aşısının ikinci doz uygulamasına bugün başlandı. İlk dozu vurulan sağlıkçılar öncelikli olarak aşılanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da ikinci doz aşısını oldu. ABD’li bilim insanlarının araştırması çift maske kullanmanın virüse karşı iki kat fazla koruma sağladığını ortaya koydu. Günün iyi haberi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’den geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, titizlikle belirlenen 40 bin öğrenciye ücretsiz tablet verileceğini duyurdu. Zincir marketlerde sigara ve elektronik ürünlerin satışına yasak getirildi. Online satışlar ise mevcut haliyle devam edecek. Mersin'de katledilen Özgecan Arslan’ın bugün 6. Ölüm yıldönümüydü. Mezarı başında ve ülkenin değişik yerlerinde yapılan etkinliklerle Özgecan anıldı. 12 dilde yayın yapan ve 500 çalışanı bulunan Euronews kanalının Türkçe ve İtalyanca yayınlarına son vermeye hazırlandığı duyuruldu.