Aralarında Eski DBP eş genel başkanları Mehmet Arslan ve Gülcihan Şimşek ile Rosa Kadın Derneği başkanı ve üyelerinin bulunduğu 12 Kürt siyasetçi, "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasından tutuklandı.

Diyarbakır merkezli operasyonda gözaltına alınan Kürt siyasetçi ve kadın hakları savunucularından altısı ‘adli kontrol’le serbest bırakıldı. Gazete Karınca'da yer alan hbaere göre, aralarında Rosa Kadın Derneği başkanı ve üyeleri ile DBP ve HDP’li siyasetçilerin de bulunduğu 12 kişi ise tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün adreslerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında eski DBP eş genel başkanları Arslan ve Şimşek ile eski HDP Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu 18 Kürt siyasetçi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

12 KİŞİ "SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK" İDDİASIYLA TUTUKLANDI

Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Arslan ve Şimşek'in de bulunduğu 12 kişi "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasından tutuklandı, Ata ve 5 kişi ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.