12 yaşındaki bir çocuğu sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakan Uşşaki Tarikatı’nın lideri Fatih Nurullah hakkında 42 yıla kadar hapis cezası istendi.

Uşşaki Tarikatı’nın lideri olarak gösterilen ve Fatih Nurullah ismini kullanan Eyüp Fatih Şağban’ın geçtiğimiz günlerde 12 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıkmıştı. Tutuklanan Şağban hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre iddianamede, Şağban’ın istismarın üzerini örtmek için çocuğun babasına para teklif ettiği ancak erkeğin bunu kabul etmediği bilgisi yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz haftalarda, müritlerine  “Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya, Tayyip Bey ‘Bekleyin’ dedi. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de… Vakti gelir. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor” diye öğüt veren Uşşaki Tarikatı’nın lideri Fatih Nurullah’ın yakın zamana kadar annesiyle dergahta bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu sistematik olarak cinsel saldırıya maruz bıraktığı ortaya çıktı.