CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Şu anda Türkiye'de EBA çalışsa da EBA'ya ulaşamayanlar var. 1,5 milyon çocuğun uzaktan eğitimi yok" açıklamasında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen günlük değerlendirme toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AA'nın aktardığı habere göre Özel, dün Milli Eğitim Bakanlığı'nın EBA sisteminin çöktüğünü hatırlatara, "(Bakan Selçuk) 'Demek ki sistemimize ilgi yoğun o yüzden çöküyor' dedi. Bir ülkenin Milli Eğitim Bakanı böyle bir şey söyleyemez. 6 aydır 23 Mart gününden itibaren, kaç öğrencinin gireceği belliyken, sizin için bir sürpriz varsa yaptığı işten bir haber olmayı kanıtlayan bir durumdur" diye konuştu. konuştu.

"GERÇEK RAKAMIN, 3 KATI OLDUĞU BELİRTİLİYOR"

"Şu anda Türkiye'de EBA çalışsa da EBA'ya ulaşamayanlar var. 1,5 milyon çocuğun uzaktan eğitimi yok. Bunu Milli Eğitim Bakanlığı söylüyor" diyen Özel, şöyle devam etti: "Eğitim-Sen gibi bu alanda örgütlü sendikalar, gerçek rakamın bunun 3 katı olduğunu ifade ediyorlar. 1,5 milyon çocuğun uzaktan eğitimi yok. Televizyonu ya da interneti yok, uzaktan eğitimden yararlanamıyor. 2,5 milyon öğrencinin evinde 6 kişi var. Çoklu kardeşi ifade ediyor. Aynı anda EBA'dan yararlanmak için birden çok aygıta ihtiyaç var. Yani bu durum çok sayıda öğrencinin, en az 1,5 milyon öğrencinin tamamen yararlanamaması, 2,5 milyon öğrencinin etkin olarak bu eğitimden yararlanamadığı söyleniyor. Sorumluluk kimde? Uzaktan eğitime geçeceksiniz. Bazı çocuklar yararlanacak ama 2,5 milyon öğrenci yararlanamayacak."

"EĞİTİMDE SINIFSAL AYRIM YAPILIYOR"

Eğitimde sınıfsal ayrım yapıldığını ifade eden CHP'li Özel, şu ifadeleri kullandı: "Düşük geliri olan çocukları eğitimin dışında bırakmaktadır. İzin verin CHP'li belediyeler, izin verin büyükşehir belediye başkanlarımız, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları çağrı yapsınlar. Belediyelerimizin imkanınca biz yapacağız bu yardımı. Yetişemediğimiz yerde bizim sözümüze değer veren, binler, on binler bu çağrıya cevap verecekler. Biz bu işi bir kaç gün içerisinde çözeriz. Siz çözemezsiniz, çünkü sizin eğitimle kaygınız yok. Yeter ki bu dayanışmaya izin verilsin."

"UZAKTAN EĞİTİMDE, ÖZEL EĞİTİMDEKİ ÇOCUKLAR DÜŞÜNÜLMEDİ"

Uzaktan eğitim denildiğinde özel eğitimdeki çocukların düşünülmediğine de dikkat çeken Özgür Özel, "Engelli çocuklara bugünkü şartlarda mağdur olmadan, eğitimden geri kalmadan nasıl bir katkı sağlayacaksınız? Bu projenizi hiç duymadık, görmedik. Engelli çocuklarımızın dışında sanat liseleri, spor liseleri onlara uzaktan eğitim veriyormuş gibi mi yapacaksınız? Sayın Bakan'ın kamuoyunun karşısına geçip tatmin edici bir açıklamada bulunması gerekiyor" diye konuştu.

"BAHÇELİ, GELEN TEPKİLERİ YUMUŞATMAYA ÇALIŞIYOR"

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP Lider Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterilen Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) ziyaretine de değinen Özel, şöyle konuştu: "16 Eylül günü MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli, TTB'nin çağrısı üzerine siyah kurdele takmayı zehirli ve zillet bir komplo olarak nitelendirmişti. Dün de anılan partinin genel sekreteri, sayın genel başkanımıza takılan kurdeleyi utanç nişanesi olarak nitelendirmiş. Tabii bu sözlere sağlık emekçilerinden çok ciddi tepkiler gelince Sayın Bahçeli hem dünden önce hem dün 'Efendim biz TTB ile sağlık emekçilerini ayırıyoruz. Biz TTB'ye kızdık. Sözlerimiz onadır' diyerek gelen tepkileri yumuşatmaya çalışıyor. Halen daha partisinin sözcüleri de utanç nişanesi diyorlar. Kendisi de zehirli komplo diyor, TTB kapatılmalıdır diyor. 81 ilde tüm hastanelerinden sağlık ocaklarından istisnasız tüm sağlık emekçilerinden siyah kurdelenin resmi geldi. Bu size verilmiş en iyi cevap. Artık birisi susacaksa, MHP'de bu sözleri söyleyen ağızlar kapanacak."

"BAHÇELİ'Yİ BAĞLASAK, YALAN MAKİNASI ÇATLAR"

"MHP lideri Bahçeli'nin attığı tweetlerde 'Aynı kaynaklardan besleniyorlar ve CHP lideri için yalan makinasına bağlanmalıdır' diyor" sorusuna ise Özgür Özel, şu yanıtı verdi: "TTB ile CHP aynı kaynaktan beslenir. TTB gücünü sağlık emekçilerinin kullandığı oylardan alıyor. CHP de sağlık emekçilerinin önemli kısmından oy alıyor. Ama oy alsın almasın hepsine birden destek veriyor. Kişisel ya da partisel bir husumetle hiç birine yaklaşmıyoruz. Hepsinin sonuna kadar arkasındayız. Yalan makinası meselesi varsa bugünlerde icat olmadı 50-60 yıldır yalan makinası var. Bundan 5 sene öncesine Bahçeli'yi bağlasak yalan makinasını makina çatlamazsa namussuzum."