Bugün 20 Ocak Çarşamba. ABD için değişim vakti. Donald Trump veda ediyor, yeni Başkan göreve başlıyor. Gözler bir yandan Bilim Kurulu’nun yeni kararlarında, diğer yandan Çin’den gelecek yeni aşılarda. Almanya’da hükümet yaptığı uzun toplantı ile “tedbirlere devam” kararı verirken, Türkiye okulları açmaya hazırlanıyor.

İşte öne çıkan başlıkları ile 20 Ocak 2021 gündemi...

TRUMP’A VEDA, BİDEN’A MERHABA

Amerika Birleşik Devletleri için yeni bir dönem başlıyor. 3 Kasım seçimlerinin galibi Joe Biden, törenle görevi devralıyor. Yeni başkanın önünde acilen karar verip imzalayacağı 17 dosya olduğu bildiriliyor.  Veda konuşması ile başkanlığı bırakan Donald Trump ise ardında sıradışı bir başkanlık dönemi bırakıyor. Donald Trump'ın dört yıllık başkanlık dönemini saat 18.00'den itibaren Bekir Güneş'in sunduğu Günden Kalan'da gazeteci Mustafa Kara ile birlikte değerlendiriyoruz.

ÖNLEMLER, AŞILAMA VE YAYILAN MUTANT VİRÜSLER

Bu akşam toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu, aşılama süreci ve tedbirleri ele alıyor. Aşılama sırası gelen eczane çalışanları 15 gün süreyle randevu alarak koronavirüs aşısı olabilecek. Almanya’da hükümet tedbirlere devam ederek ve ek tedbir kararı verirken, Milli Eğitim Bakanlığı okulları 15 Şubat’ta yüksek kapasite ile açmaya kararlı olduklarını duyurdu. Dünya Sağlık Örgütü ise İngiltere ve Güney Afrika kaynaklı mutasyon geçirmiş virüslerin en az 60 ülkeye yayıldığını duyurdu. Koronavirüs nedeniyle iki sağlık çalışanı daha hayatını kaybetti. Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası ise “yorgun” olduklarını belirterek, özlük haklarının düzeltilmesini istedi. Koronavirüs aşısı olan TBMM Başkanı Şentop’un gündeminde ise hasta milletvekilleri vardı. Şentop, bugüne kadar 142 milletvekilinde koronavirüs belirlendiğini söyledi.

MAHKEMELER, SORUŞTURMALAR, USÜLSÜZLÜKLER

Bugün görülen davalarda gazeteci Cengiz Çandar hakkında “yakalama kararı”, futbolcu Hakan Şükür’ün babası Selmet Şükür hakkında ise 3 yıl 1 ay hapis cezası verildi. KESK üye ve yöneticilerinin haberleri olmadan AKP üyesi yapılmasına sert tepki gösterdi, üyelerini durumlarını kontrol etmeye, AKP’yi ise yasalara uymaya çağırdı. Kızının ilk regl gününü paylaşan oyuncu Ceyda Düvenci, tepkilere anlamlı bir yantı verdi. Ceyda Düvenci, “Melisa’m bu özel günü hatırladığında kalbi çiçek açacak” dedi.