Şanlıurfa’dan Eskişehir’e gelen mevsimlik tarım işçilerinden birinin 4 yaşındaki çocuğu, koronavirüs belirtileri üzerine hastaneye kaldırıldı. Çocuğun Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine, yaklaşık 200 kişinin bulunduğu çadır alanı karantinaya alındı.

Şanlıurfa’dan yaklaşık 40 gün önce mevsimlik tarım işçisi olarak Eskişehir’in 6500 nüfuslu İnönü ilçesine gelen kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 200 kişi, Yenice Mahallesi’nde boş araziye çadırlarını kurdu. Şeker pancarı tarlasında çalışmaya başlaya işçi ailelerinden birinin 4 yaşında olan ve kronik akciğer rahatsız bulunan erkek çocuğunda belirtiler görülmesi üzerine Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Covid-19 testi yapıldı. Testin pozitif çıkmasının ardından İnönü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, çadırda kalan yaklaşık 200 kişi için 14 günlüğüne karantina kararı aldı.

200 KİŞİYE TEST YAPILIYOR

DHA'da yer alan habere göre, İnönü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çadırların bulunduğu alanı demir bariyerlerle kapattı. Mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu alanda filyasyon çalışması yapan Sağlık Müdürlüğü ekipleri de erkek çocuğun ailesinin yanı sıra temasla olduğu kişileri tespit ederek, tüm işçilere ve ailelerine Covid-19 testi uyguladı. Mevsimlik tarım işçilerinden Halil Poyraz, "Burada yaklaşık 200 kişiyiz, çocuk zaten doğuştan rahatsızdı. Kronik akciğer hastalığı var. Dün Eskişehir Şehir Hastanesi’ne götürdüler. Test sonucu pozitif çıktı. Burada bizi de karantinaya aldılar. Çocuğun ailesinden de örnek aldılar, test yaptılar. Şu anda bütün işçilere ve çocuklara test yapılıyor. Bakalım sonuç ne çıkacak" ifadelerini kullandı.