Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından verilen şeffaflık ödüllerini 2020 yılında Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür, Türk Tabipleri Birliği (TBB) ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kazandı.

Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin 2020 yılı şeffaflık ödülleri medya alanında Bahadır Özgür'e, Özel Ödül alanında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, kurumsal alanda ise Türk Tabipler Birliği'ne verildi. Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin bu yılki medya ödülü gazeteci Bahadır Özgür'e verildi. Dernek, ödül kazananlara ilişkin bir açıklama da yayınlandı. Açıklamada Özgür'ün kazandığı ödülle ilgili, "Medya kategorisinde ödüle araştırmacı gazeteci Bahadır Özgür değer görülmüştür. Kayırmacı ilişkileri ve yolsuzluğun belirlediği güç ağlarını kuramsal düzeyde irdeleyen ve kamu kaynaklarının özel çıkarlara nasıl sunulduğunu somut bir şekilde ortaya koyan değerli çalışmaları ile Özgür, yolsuzluktan beslenen eşitsizliği görünür kılmaktadır. Bahadır Özgür, yolsuzlukla mücadelenin önemli bir yer tuttuğu araştırmacı gazetecilik geleneğinin her şeye karşın sürdüğünü göstermektedir" ifadelerine yer verildi.

"ŞEFFAFLIK TALEP EDİYORUZ"

Derneğin TTB'ye verdiği ödül için şu açıklama yapıldı: "Küresel salgın, şeffaflığın yaşamsal önemini çarpıcı bir biçimde ortaya koymuştur. Süreç yalnızca salgın verilerinin değil, karar alma süreçlerinin de şeffaf olmasının toplum adına ne kadar büyük bir kazanım olduğunu göstermiştir. Türk Tabipleri Birliği sahada halk sağlığı, kamuoyu önünde de şeffaflık ve veriye dayalı katılımcı karar alma mekanizmaları için gurur verici bir mücadele yürüterek sivil toplum örgütlerinin demokrasi adına ne kadar vazgeçilmez olduğunu tekrar göstermiştir. Kurumsal kategoride 2020 Şeffaflık Ödülünü Türk Tabipleri Birliği'ne sunuyor ve tüm sağlık çalışanları ile birlikte bir kez daha şeffaflık talep ediyoruz."

UYGULANIYOR OLMASI GÜVENİ YEŞERTMEKTE”

Uluslararası Şeffaflık Derneği, Mansur Yavaş’a ödül verildiğini şu sözlerle duyurdu: "ŞŞeffaflığın sağladığı sosyal hesap verebilirlik ve erişebilir karar alma anlayışı ile örnek bir yönetim sergilemektedir. Başkentin yönetiminde şeffaflığın ve katılımcılığın evrensel ölçütlerde uygulanıyor olması, yereldeki güçlü demokrasi deneyimini yeni kuşaklara aktarmakta ve yurttaşların, kamu kurumlarına ve idari süreçlere güvenini yeşertmektedir. 2020 Şeffaflık Ödülünü Sayın Mansur Yavaş'a sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz."