Bugünkü kabine toplantısında yılbaşında alınacak koronavirüs tedbirlerinin, aşılardaki son durumun, hukuk reformunun ve dış politikadaki gelişmelerin konuşulması planlanıyor.

Yılın son kabine toplantısı bugün yapılacak. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantının en önemli başlığı ise yılbaşında alınacak koronavirüs (Covid-19) tedbirleri ve gerçekleştirilecek denetimler olacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun virüsle mücadele kapsamında 31 Aralık saat 21.00’den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00’e kadar uygulanacak sokağa çıkma yasağında alınacak ek önlemlerle ilgili kapsamlı bir sunum yapması planlanıyor. Toplantıda virüsün seyri, yasakların vakalara etkisi, ilçe, il ve büyükşehirlerdeki son durumun değerlendirileceği belirtiliyor.

GÜNDEMDE AŞILAR İLE EKONOMİK VE HUKUKİ REFORMLAR

Bugün Türkiye’de olması beklenen aşılarla ilgili takvim de ele alınacak. Buna göre ilk olarak sağlık çalışanlarına ve risk grubunda olan 65 yaş üstündeki yurttaşlara uygulanacak aşılama takvimiyle, kısıtlamaların sahaya yansıması başlıklarında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kabineye bilgi sunması planlanıyor. Hem Çin’den hem Almanya’dan gelecek aşıların yanı sıra yerli aşı çalışmalarında gelinen son durum da kabinede görüşülecek. Toplantıda yeni yılda hayata geçirilmesi planlanan ekonomik ve hukuki reform çalışmalarında gelinen son durum da konuşulacak. Bu konuda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kabineye bilgi vermesi bekleniyor. Kabinenin bir diğer önemli başlığını ise dış politikada gelişmeler oluşturacak. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kuvvet komutanlarıyla yaptığı Libya ziyareti konusunda değerlendirmelerde bulunacağı kabinede ABD ve Avrupa Birliği ile yeni dönem kapsamında atılacak adımlar ele alınacak. Erdoğan, kabinede alınan kararları toplantı sonrasında açıklayacak.