Bugün #22Şubat Pazartesi, #dokuz8Bülten ile karşınızdayız. Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Erdoğan aylar sonra Berat Albayrak konusundaki sessizliğini bozdu. İstifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’a sahip çıktı, “Damat sıfatı başarısının önüne geçti” dedi. Hedefteki HDP milletvekilleri yaptıkları açıklamalarla kendilerini savundu, haklarını arayacakları mesajını verdi. Boğaziçi eylemleri devam ederken. Prof. Dr. Ayşe Buğra’ya PEN Ödülü geldi. İşte öne çıkan başlıklar ile Günden Kalan’lar...

ERDOĞAN: BENİ VE AİLEMİ HEDEF ALIYORLAR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, bugün partisinin İzmir İl Kongresi’nde konuştu ve aylar sonra ilk kez “damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı” Berat Albayrak’a sahip çıktı. “Beni ve ailemi hedef alan bir kampanya yürütüyorlar” diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na “proje” dedi, “kayyum atamaya devam edeceklerini” söyledi. İktidardan sistemli biçimde yapılan düşmanca açıklamalara DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan itiraze etti; “Önünüze gelen herkese hain demeyi bırakın” dedi. HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkında kesinleşen hapis cezası ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını açıklarken, İçişleri Bakanı Soylu’nun Gara’ya gitmekle suçladığı HDP Milletvekili Taşdemir ise “Madem bilgi, belge var neden savcıya vermedin?” diye sordu.

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ SÜRÜYOR, PEN ÖDÜLÜ AYŞE BUĞRA’YA

Boğaziçi Üniversitesi’nde eylemler devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri bir kez daha sırtlarını rektörlük binasına dönerek eylem yaptı. PEN Duygu Asena Ödülü, bu yıl iktidar tarafından hedef gösterilen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra'ya verildi. Ortak bir metne imza atan 344 yazar, şair, sanatçı ve gazeteci Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek verdiklerini duyurdu.

GÜNÜN DİĞER BAŞLIKLARI

Yüz yüze eğitimin yaygınlaşması için gün sayılırken, öğrenciler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan sınavları ertelemesini istiyor. CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, Bakan Selçuk’a hitaben öğrencilerin taleplerini içeren bir açık bir mektup yazdı. Salgının seyri ile ile ilgili önemli bir öngörü açıklaması Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge’den geldi. Direktör, “koronavirüs salgınının 2022 yılının başlarında bitebileceğini” söyledi. İtalya’nın Kongo Büyükelçisi, Birleşmiş Milletler konvoyunun uğradığı silah saldırıda yaşamını yitirdi. Fatma Şengül’ü katleden Zeynel Akbaş hakkında uygulanan haksız tahrik indirimi İstinaf’ta bozuldu, ceza müebbete çevrildi. İlan dağıtımındaki tercihleri ve verdiği “ilan yasakları” ile gündeme gelen Basın İlan Kurumu’nun 12 milyon 776 bin lira zarar ettiği ortaya çıktı.