Birleşmiş Milletler, lavabo, sabun ve su kıtlığı gibi sebepler nedeniyle 74 milyon insanın salgına karşı daha savunmasız kaldığını açıkladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Arap coğrafyasında yaşayan yaklaşık 74 milyon insanın, ellerini yıkayacak lavaboları ya da sabunları olmadığı için koronavirüse yakalanma risklerinin çok daha yüksek olduğunu kaydedildi.

"MÜLTECİLERİN VE İŞGAL ALTINDA OLANLARIN YÜKÜ DAHA DA AĞIRLAŞTI"

BM'nin Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, “Dünya çapında, sabun ve suyla el yıkamanın koronavirüs bulaşmasına karşı en iyi önlem olduğu kabul edilmişken, 74 milyon insanın temel el yıkama vasıtalarına erişimi olmadığı bir bölgede bu basit eylemin ne kadar zor bir şey olduğu ortaya çıkıyor” denildi.  Komisyon, mültecilerin ve işgal ya da çatışma bölgelerinde yaşayan nüfusun yükünün daha da ağırlaştığını vurguladı.

26 MİLYON MÜLTECİNİN SUYA ERİŞİMİ YOK

Savaş ve çatışma nedeniyle yerinden edilmiş ve mülteci durumuna düşmüş yaklaşık 26 milyon kişinin su ve hijyenik malzemeye erişemediğini belirten Komisyon, bu grubun çok daha büyük tehdit altında olduğunu ifade etti.

"SU VE SAĞLIK HİZMETLERİNE ERİŞİM ACİL OLARAK SAĞLANMALI"

Komisyon Sekreteri Rola Dashti, “Koronavirüsün daha fazla yayılmasını engellemek adına, her yerde herkesin temiz su ve sağlık hizmetlerine erişiminin sağlanması acildir, bunu karşılayamayanlar için ücretsiz olarak sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

KAMUYA AÇIK KAYNAKLARDAN SU TEMİN ETMEK RİSKLİ

BM ayrıca bölgedeki 87 milyon kişinin evlerinde temiz içme suyuna erişimi olmadığını belirtti. Kuyu ve çeşmeler gibi kamuya açık kaynaklardan su etmenin hastalık riskini artırdığı kaydedildi.