İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Elazığ'da son duruma ilişkin ortak açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13'ü yoğun bakımda, 104 yaralının tedavi gördüğünü söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ölenlerin 31'i Elazığ, 4'ü Malatya'da. Şuanda herhangi bir desteğe ihtiyacımız yok. Koca, deprem sonrasında Elazığ'daki hastanelerde serviste 153, yoğun bakımlarda ise 32 hastanın takip edildiğini belirtti.

SOYLU: 6 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu ana kadar 31 vatandaşımız Elazığ'da, 4 vatandaşımız da Malatya'da yaşamını yitirdi. Bu saate kadar göçük altından 45 vatandaşımızı sağ olarak çıkardık. 4 büyüklüğünün üzerine 20 artçı, 628 artçı deprem meydana geldi. Enkaz kaldırma ve arama-kurtarma çalışmalarımız süratle devam ediyor. Mustafa Paşa Mahallesi'nde son kişi enkazdan çıkarıldı. Arama-kurtarma çalışması bitti burada tarama çalışmalarını yapıyoruz. Sürsürü Mahallesi'nde 6 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

KURUM: SİVRİCE'DE 107 BİNA AĞIR HASARLI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, Elazığ merkez ve Sivrice’de 19 binanın yıkık, 107 binanın ağır hasarlı, 37 bina orta hasarlı, 171 bina az hasarlı ve Malatya Doğanyol ile Pütürge’de 29’u metruk 54 binanın yıkık olduğunu, ağır hasarlı 418, orta hasarlı 4, az hasarlı 199 binanın tespit edildiğini söyledi. Kurum, adliye binasında da hasar oluştuğunu dile getirdi. AFAD Başkanlığı ayrıca bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere Elazığ Valiliği emrine 2.000.000 TL, Malatya Valiliği emrine 2.000.000 TL olmak üzere toplam 4.000.000 TL acil yardım ödeneği gönderdiğini de duyurdu. Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi ve yolların, acil yardım araçları için boş bırakılması gerektiği konusunda vatandaşlar tekrar uyarıldı.